Актуално В програмата

Личната история на Арабел Караян – по-малката дъщеря на Херберт фон Караян

Добави коментар

Арабел Караян проговаря за първи път за семейството си в „НепознатиТЕ”, неделя, в 15 часа по bTV
Арабел Караян проговаря за първи път за семейството си в „НепознатиТЕ”,  неделя, в 15 часа по bTV

Личната история на Арабел Караян

Всеки от нас се появява на този свят със свое уникално наследство – наследството на кръвта. Наследството на гените. Това е съдба. Как тази наследственост, тези скрити връзки между поколенията предопределят живота на всеки човек?

В последния епизод от третия си сезон „НепознатиТЕ” ще разкажат личната история на Арабел Караян – по-малката дъщеря на Херберт фон Караян – един от най-значимите музиканти на 20 век. Наследницата на великия диригент е жена, която търси друга изява на вродената си любов и разбиране към музиката.

„Съдбата на Арабел e съдба на търсещ човек, на човек, който преосмисля своето наследство и се стреми към себепознание. А животът ще ѝ покаже много неща...”, казва авторът на филма Георги Тошев.

Авторите на филма „Арабел Караян - импровизации” Георги Тошев, Виргиния Захариева, операторът  Румен Василев и продуцентът Румяна Цанчева ще ви заведат  в швейцарските Алпи, близо до Сейнт Мориц , където се намира една от къщите на фамилията Караян. В този дом Арабел прекарва голяма част от своето детство. На вратата все още стои табелка с акронима „Хелизара” – от Херберт, Елиет, Изабел и Арабел – семейство Караян.
През целия си живот Арабел търси своя път - ще бъде сервитьорка в Испания, санитарка в болница, ще следва фотография в Ню Йорк, после музика в Бъркли.

Където и да отиде, каквото и да прави, Арабел ще трябва да приеме един факт – винаги ще бъде разпознавана като „дъщерята на Караян”. В Бъркли се среща с двама български музиканти – Георги Дончев и Росен Захариев – Роко. Заради тях идва в България през 1997 г. и остава. Заживява с Роко, който става баща на дъщеря ѝ Калина.

Арабел придобива известност за широката публика в България с участието си в песента „Аз ли съм или не съм” на Стефан Вълдобрев и Инфинити, за саундтрака на „Пансион за кучета”, както и като член на формацията „Please shut up band”.

„Арабел Караян е човек със своите таланти, наследство, несигурности, страхове, радости. Един търсещ човек. Човек със свой път” казва журналистът Георги Тошев. Вижте нейната история  – тази неделя, в 15 часа, само по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

„непознатиТЕ“ с филм за актьора Христо Живков

„непознатиТЕ“ празнуват рожден ден с актьора от „Осъдени души“ Ян Енглерт

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния

„непознатиТЕ“ зад кулисите на Фридрихщат палас

Легендата „Бърнинг мен“ в документалния филм „Преживяване в пустинята“