В програмата

„НепознатиТЕ” и Любо Канов в едно пътуване до Америка и обратно

• От 0/5

Най-успешният български психиатър в Америка д-р Любoмир Канов допуска екипа на „НепознатиТЕ” в своите паралелни светове – между София, Ню Йорк, Ковачевица и Лом, за да разкаже личната си история. Той е политически затворник преди 10 ноември, провинциален лекар, любител на рокендрола,  успешен психиатър в Америка, един от най-добрите български писатели, който освен това прави чудесни лимитирани серии вина с неговото име.

„НепознатиТЕ” и Любо Канов

Човекът, който успява да избяга от комунистическа България през 1984г., за да осъществи мечтата си да бъде свободен и да бъде лекар, ни води по маршрутите на своето детство и младост, за да ни допусне в ежедневието на своята зрялост.

Възможно ли е да бъдеш свободен човек? Както казва самият д-р Канов: “Свободата е да имаш свободно време”. Каква е цената на успеха, как се съхранява достойнството на един човек през целия му живот, как един психиатър засажда родната си земя с лозя и “събужда кръвта на своите прадеди” – това са само част от сюжетите, на които ще станат съпричастни зрителите на bTV тази неделя от 15 часа във филма „Паралелни светове” от документалната поредица „НепознатиТЕ”.

Авторите Виргиния Захариева и Георги Тошев, режисьорът Христо Живков и продуцентът Румяна Цанчева с много внимание и обич  разказват историята на един напълно и пълноценно живян човешки живот. Филмът е лична история с много премеждия, изкушения, предателства и любови. ”Паралени светове” е равносметка какво се случва днес с хората като д-р Канов, които наистина отстояват идеалите си за лична и обществена свобода”, казва Тошев.

Филмът е сниман в продължение на няколко месеца на два континента. Снимките започват от селата Лещен и Ковачевица, минават през София и Лом, за да приключат в Ню Йорк, градът, в който продължава своята практика на психиатър д-р Канов. Героят е неотлъчно следван в неговите пътувания от операторите Румен Василев  - в България и Калин Иванов  - в Ню Йорк.  

Образът на Канов във филма се изгражда през местата
, които той обича, през неговите приятели и близки хора, през невероятната му философия за живота, през дълбокото познаване на българския език и уникалното му чувство за хумор. 

Още за НепознатиТЕ

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg