Отечествен фронт

Убиецът от пещерата

• От 0/5

През август 2009 година 59-годишната Елена Томова е жестоко убита във вилата си в софийското село Владо Тричков. Убийството й е ритуално – тя е намерена с отрязана дясна гърда и издълбан кръст между очите.

убиецът от пещератаОсъден за убийството й е 52-годишният Михаил Лещарски, който си спечели прозвището “убиецът от пещерата”, защото дълго време се укриваше в пещера.

Лещарски носи очила и това му придава интелигентен вид, което според разследващите е подвело жертвата му Елена, която - преди да бъде убита – е водила с него разговор на религиозни теми. След залавянето си Лещарски признава всичко пред психолога Светльо Петков – същият човек, който има най-голяма заслуга за обезвреждането на банковия похитител от Сливен. За убийството на Елена Томова, която му напомняла на майка му, Лещарски получава доживотна присъда.
Тази събота, 3 март социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” е по следите на убийството и на единствената истината.

“Не ми се случва всеки ден да интервюирам серийни убийци. С такъв човек не се говори лесно. Усещането е мокро и студено!” – разказва Мартин Карбовски.

полицейския психолог– “Михаил Лещарски отрича за убийствата, за които е осъден – така, както отрича и за изнасилването на майка си, за което е лежал над 12 години в затвора. Да не помислите, че става дума отново за системни полицейски и съдебни грешки? Лещарски лъжеше! А за да не бъде случаят едностранен и филмът ни – тенденциозен, потърсихме и другата страна. Дадохме думата на полицейския психолог. Какво казва Лещарски и как го превежда психолога? Двете действащи лица са пред вас – съдът на зрителите!...

Перманентни жертви на полицейски и съдебни грешки няма!” – коментира Карбовски. – “Разказах ви тази история, в която съдът реши безапелационно, че Лещарски е виновен. Същият беше осъден заради своите самопризнания. Пред нас обаче му беше останало още малко сила, за да се опита да изглежда като нормален човек. Което е донякъде похвално.

Някъде вътре в Лещарски има едно дете, което иска да бъде обичано. Затова и лъже! Но да не говорим глупости – Лещарски, слава Богу, е в затвора, което ще спести черните дрехи на някого. А аз лично не изпитвам милост към човек, който се опита да ме излъже, след като е убил!”

”Отечествен фронт”, събота, 25 февруари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

Още за Магията на танца

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Убиецът от пещерата (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg