Актуално В програмата

„НепознатиТЕ” с филм за живота на Христо Мутафчиев след инсулта

Добави коментар

„Това не е биографичен филм за актьора Христо Мутафчиев”, казва журналистът Георги Тошев за документалния филм „Христо Мутафчиев: Диагноза”.
„Това не е биографичен филм за актьора Христо Мутафчиев”,  казва журналистът Георги Тошев за документалния филм „Христо Мутафчиев: Диагноза”. 

„НепознатиТЕ” с  филм за живота на  Христо Мутафчиев след инсулта„Това е филм – равносметка какво ни се случва в живота на нас, 40-годишните българи, които работим здраво, даваме всичко от себе си на другите и сме принудени да спрем, покосени от инсулти или други болести. Защото живеем във време и държава, в която като че ли не можем да се наместим, да погледнем разумно на живота и проблемите. Ние непрекъснато искаме да се доказваме, да даваме на другите. Така сме възпитани. Ние всъщност сбъдваме всичките надежди на нашите родители и когато „изпушим” всички около нас се вайкат. Но ние сме такива, поколение, което трябва да се справя с живота такъв, какъвто е. В този смисъл филмът за Христо е филм за разминаването с реалността – такава, каквато я мечтаем и такава, каквато я живеем”, казва още Тошев.

Известният журналист, заедно с режисьора Явор Веселинов, оператора Румен Василев и редактора Яна Борисова се опитват да не идеализират таланта на Христо в контекста на драматичната случка с инсулта, а да проумеят причините, довели до нея. В този смисъл филмът е за необходимите компромиси, които човек трябва да прави в живота си. И най-вече урок за това как да продължи да живее достойно, въпреки тях.

„НепознатиТЕ” с  филм за живота на  Христо Мутафчиев след инсулта

„Обадих се един ден на Христо и му казах: искаш ли да снимаме? Той помисли и каза”да”. Сподели ми, че с Яна вече разговарят за една книга….И беше готов да застане пред камерата. Само заради тази негова смелост исках да направя този филм. В него виждам неща и ситуации, в които аз съм попадал. Може да се каже, че това е филм за нашето поколение – моето, на Христо, на Яна. Молех се само да не преекспонираме страданието, физическите усилия, които изпълват ежедневието на Христо и семейството му. Мисля, че успяхме, защото това е филм за живота, който продължава, а не за страданието”, споделя Тошев.

Снимките на филма продължават няколко месеца, за да се запечатат различни периоди от живота на Христо след злополуката. bTV ще излъчи лентата тази неделя, 4 март, от 15.00 часа в поредицата „НепознатиТЕ”.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Христо Мутафчиев , НепознатиТЕ

„непознатиТЕ“ с филм за актьора Христо Живков

„непознатиТЕ“ празнуват рожден ден с актьора от „Осъдени души“ Ян Енглерт

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния

„непознатиТЕ“ зад кулисите на Фридрихщат палас

Легендата „Бърнинг мен“ в документалния филм „Преживяване в пустинята“