Архив Отечествен фронт

“Отечествен фронт” показва сватба между двама мъже

Добави коментар

Тази събота, 11 февруари “Отечествен фронт” показва сватба между двама мъже.

Тази събота, 11 февруари социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” показва сватба между двама мъже. “Това е проектът на ОФ наречен „Те са гей!“ – разказва Мартин Карбовски. – “Аз, жалкият хетеро тип, ще ви разкажа за десетки известни и неизвестни български гейове. Много са интересни! И вие сте интересни в този проект - дори и само начина, по който вие си мислите, че правят секс.

“Отечествен фронт” показва сватба между двама мъже

Интервюирал съм всякакви хора, но – доколкото си спомням – това е първото ми интервю със семейна гей-двойка. Така че не се изненадвайте, че част от въпросите ми са от чисто техническо естество. Ако сте виждали винт и гайка, нещата са ви ясни. Но с два винта, без нито една гайка наоколо, технологията се усложнява - пък и се пази в тайна. Ето как живеят тия двамата мъжко с мъжко - Алекс и Галин, чиято сватба ще ви покажа.”

И двамата идват в София, за да търсят житейска реализация. Запознават се преди година и вече живеят заедно. Родители на Алекс го приемат такъв, какъвто е - за разлика от майката и бащата на Галин, които категорично отказват да приемат реалността. Галин е убеден, че ако майка му е знаела какъв ще стане, е нямало да го роди...

“Отечествен фронт” показва сватба между двама мъже


Двете обикновени момчета се омъжиха в барче в София. И не само се омъжиха, ами поканиха и Мартин Карбовски на сватбата. “Върнах се в професията там, откъдето почти всички оператори са тръгнали – снимах сватба, и то за без пари. Казвам това, защото кадрите са леко “сватбарски”. За сметка на това снимах нещо, с което и най-печените сватбарски кучета не могат да се похвалят – снимах гей-сватба! Имаше даже и роднини, но повечето бяха обикновени гей-хора. Мама и татко ги нямаше...” – разказва Карбовски.

– “Това е проектът на ОФ наречен „Те са гей!“.
Много хора ще кажат, че не трябва да даваме такива неща в шест часа вечерта заради децата. Но друга част от хората, надявам се по-малката част, ще кажат, че, ако не даваме гей-сватби по телевизията, това ще бъде дискриминация. Може ли морето от любов да е само за хетеро-хора? Не може. Морето от любов е за всички. Клизма – клизма. Любовта е по-силна от всичко, разберете го накрая и се усмихвайте като в синоптична прогноза – валят мъже, както се пее в една песен. Валят и се женят един за друг. Майко, накъде отива този свят не ми е ясно. Пък и не ми дават да кажа.”

”Отечествен фронт”, събота, 11 февруари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”