Актуално В програмата

Българският филм "TILT“ на крачка от „ОСКАР“

Добави коментар

БНТ ще излъчи филма на Виктор Чучков- син „TILT“ на 2 януари от 20.50 ч.

БНТ ще излъчи филма на Виктор Чучков- син „TILT“ на 2 януари от 20.50 ч.

Българският филм „TILT“ ще бъде представен на един от най-престижните филмови фестивали в САЩ – „Palm Springs Film Festival“, който се провежда в Палм Спрингс.


В рамките на фестивала ще се състоят две прожекции на лентата - първата е на 08.01.2012 г., а втората на 10.01.2012.

След първата прожекция продуцентите ще организират коктейл, като част от кампанията на филма с цел популяризирането му сред „Американската филмова академия“, определяща номинациите за наградите „Оскар“. Именно след този фестивал, преди две години, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, на Стефан Командарев успя да влезе в шорт-листата за наградите.

Фестивалът се провежда от 5 до 16 януари, а на 12 януари приключва гласуването за номинациите за „Оскар“, резултатите от което ще бъдат обявени на 24 януари. (Фестивалът в Палм Спринсгс е в топ 50 филмови фестивали на престижното американско списание за кино Variety). „Отзивите за филма в САЩ до момента са положителни, надяваме се след този фестивал да можем да се поздравим за успешно проведената кампания както в България, така и в САЩ“, споделя режисьорът Виктор Чучков – син.

Скоро след фестивала в Палм Спрингс ще се проведе и Калифорнийският фестивал за независимо кино California Independent Film Festival, който номинира „TILT“ във всички ключови категории за своите Slate Awards, които се състоят всяка година в рамките на фестивала. Сред категориите, в които TILT ще се състезава за отличие, са за най-добър филм, най-добра режисура (Виктор Чучков-син), най-добра актриса (Радина Кърджилова в ролята на Беки), най-добър актьор (Явор Бахаров в ролята на Сташ), операторско майсторство (Рали Ралчев) и музика (проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов). Калифорнийският фестивал за международно кино е един от най-успешните и бързо разрастващи се фестивали в САЩ.

На 2 януари “TILT” ще бъде излъчен по БНТ1 в 20:50 ч., а преди него в 20.30 ч. зрителите ще видят интервюта с актьорите и екипа, реализирал филма.

 

На 03 януари продуцентите от „Чучков Брадърс“ ще гостуват в „Денят започва с култура“.

„Трябваше да пътуваме на 02 януари за САЩ, но сменихме полета си за 04, защото искаме да видим филма по БНТ, а и нямаше как да откажем гостуването“
, споделя Борислав Чучков, продуцент на “TILT”.

Продуценти на TILT са: Чучков Брадърс ООД, Остлихт Филмпродукцион, Българска Национална Телевизия

С подкрепата на: Национален Филмов Център, Регионален фонд МДМ (Германия), Евроимаж, Програма "Култура" на Столична Община, Програма МЕДИА на ЕС

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: TILT

TILT впечатлява в САЩ

TILT е българското предложение за Оскар

TILT сред фаворитите на публиката в Сиатъл

Само за един ден филмът TILT направи 12 300 зрители

"TILT" № 1 в бокс-офиса за уикенда