Актуално В програмата

Американец опитва да стане нестинар

Добави коментар

Анна О’Нийл и Кори Олсън се изгубват в самодивските легенди на Северозападна България и в мистичните нестинарски ритуали на Югоизточна България.
В следващия епизод на “Изгубени в България” на 16 ноември Анна О’Нийл и Кори Олсън се изгубват в самодивските легенди на Северозападна България и в мистичните нестинарски ритуали на Югоизточна България.

“Изгубени в България”

В село Шишенци, Северозападна България от край време се говори за самодиви. Почти няма жител на селото, който да не може да разкаже преживявания, свързани с тези мистични създания. И тъй като в Америка Анна и Кори никога не са и чували за самодиви, двамата отиват да се запознаят с тях на място. Но да стигнеш до село Шишенци си е цяло приключение – пътят е почти изцяло погълнат от природата, къщите са скрити в трева до пояса, а хората са малко и предимно пенсионери.

“Изгубени в България”

Домакинята им вуйна Перка ги посреща подобаващо – с питка и... кокошка, в чието колене и скубане Анна и Кори помагат.
Но целта им са самодивите, а кой по-добре от местните може да разбули мистиката около тези създания и то на една незабравима селка вечеря по шишенски...

“Изгубени в България”

След като прекарват нощта в село Шишенци пътуването на Анна и Кори в света на приказките и легендите продължава и от най-северозападната точка на България двамата се озовават в най-югоизточната. Село Бродилово в Странджа е домът на последните нестинари. И за двамата ритуалът е напълно непонятен и странен, но Кори Олсън е готов да мине и през огъня цели четири пъти, за да докаже, че американците си ги бива. А последиците...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Изгубени в България

Американка става булка в Рибново

Американци се връщат в XIX-ти век

Американци се учат варят ракия

Американци правят чеверме и пеят родопска песен за Барак Обама

NOVA и Diema с нова визия