bTV Репортерите

Колко струва да станеш кмет в Созопол...

• От 0/5

Колко струва да станеш кмет и каква е мизата за глас край морето, ще покаже филмът на Антон Хекимян „Избори All Inclusive” за изборите в Созопол - тази събота, 17 септември, в bTV Репортерите.

Колко струва да станеш кмет в Созопол...Избирателната активност в Созопол е необичайно висока на фона на общата за цялата страна. Защо групировките охраняваха миналите избори и как жалбите за купуване на гласове задръстиха избирателните комисии? Каква е технологията за регистриране на стотици изборни пришълци,  които трябва да преобърнат вота? И как само 30 гласа разлика могат да променят изхода от изборите? Отговорите – тази събота от 19.30 часа по bTV.

Как със своя партия bTV се впусна в изборната битка за Пловдив, ще покаже разследването на Иван Георгиев „Да купиш изборите” в неделя от 19.30 часа. Екипът на bTV Репортерите направи журналистически експеримент, който показа размерите и механизмите на търговията с гласове в Пловдив. Хора от екипа на bTV се представиха за емисари на нова политическа партия („България за традиция и възход”) и работиха с хора, които от години организират платения вот в два района на общината.

Само зрителите на bTV Репортерите в неделя ще видят лицата на хората, които решават изборите „под тепетата”. Председател на фондация и местни лидери търгуват с конституционни права и ще потопят зрителите в проверените канали за печелене на изборни победи. Колко струва лоялността на избирателите, контролирани от дилърите от „Шекера” и „Столипиново”? Кои са останалите „клиенти”’ на пловдивските дилъри? Списъци с хиляди лични данни, документи за водене на изборна търговия, реални герои, доказателства и поглед зад кулисите на изборния алъш-вериш – в една сделка за десетки хиляди – тази неделя в bTV Репортерите.

Оператор на двете разследвания е Петко Гюлчев.

Още за bTV Репортерите

19:30
26.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания, нов сезон 21
21:45
26.09.2020
bTV Репортерите
19:30
27.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg