bTV Репортерите

Как се решават изборите в Разлог и Кърджали – в bTV Репортерите на 10 и 11 септември

• От 0/5


Тази събота, 10 септември, от 19.30 часа bTV ще покаже филма „Гласове от Пирин” на репортера Иван Георгиев и оператора Петко Гюлчев, разследващ механизмите, които решават изборите в Разлог.


Иван ГеоргиевЗа първи път местни хора споделят с журналист шокиращи лични истории, разиграли се на последните местни избори в града. Селски кметове от общината са заснети да разказват за натиска и директните заплахи, на които са подложени те и семействата им.

Сълзите на кметовете, признанието, че в подножието на Пирин планина „демокрация“ е дума без съдържание, допълват разказа на местни хора, заплашвани с уволнение, ако не гласуват за определен кандидат.

За замесените в стройната организация около решаване на изборите, за избора да имаш хляб на масата си или да гласуваш по съвест, за превръщането на избирателите в жертви, за демагогията и цинизма на вота в „Гласове от Пирин”, тази събота след централната емисия на bTV Новините.

Антон ХекимянВ неделното издание на bTV Репортерите на  11 септември репортерът Антон Хекимян ще покаже защо за четири години Кърджали се превърна в най-проверяваната община в Европа за купуване на гласове при изборите. Какво е машина за избори и как се постига гласуване на 100 процента?

Пришествието на изборни туристи от Турция или дописването на гласове решиха изборите в Кърджалийско през 2007-ма година?


Ще падне ли в битка за вота някоя от седемте общини в крепостта на Доган? И защо определят мълчанието като основната мерна единица на страха в бастиона на ДПС? Отговорите – в неделя от 19.30 часа в bTV Репортерите.

Разследванията в bTV Репортерите на 10 и 11 септември са част от националната кампания срещу купуването на гласове на предстоящите местни и президентски избори,
реализирана със съдействието на МВР, Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа, както и фондация „Америка за България”. Идеята е на сдружение „Българион”, създадено от журналистите Лора Крумова, Галя Щърбева и Петко Гюлчев.

Още за bTV Репортерите

19:30
26.01.2019
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
21:45
26.01.2019
bTV Репортерите - предаване за журналистически филми и разследвания
19:30
27.01.2019
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg