bTV Репортерите

bTV Репортерите: Престъпници или жертви са тези деца?

• От 0/5


Престъпници или жертви са децата в интернатите и поправителните домове – тази събота и неделя в bTV Репортерите

Гена ТрайковаТози уикенд, 25 и 26 юни, bTV Репортерите ще запознаят зрителите с историите на няколко деца от Възпитателните училища-интерната (познати в миналото като ТВУ) и поправителния дом в Бойчиновци. Престъпници или жертви са тези деца? Отговорите търси Гена Трайкова в събота и неделя веднага след bTV Новините в 19.00 часа.

Ани е само на 9 години. В интерната е заради ловките си пръсти. Започнала да краде, защото нямала какво да яде. Мария изглежда на не повече от 14 години. Попада във възпитателното училище, защото й се наложило да продава себе си, подтикната от родителите й. Шестнайсетгодишната Елена избрала улицата и наркотиците в опит да избяга от системния тормоз вкъщи. Петнайсетгодишната Антоанета е обучена от родителите си да краде, но не и да чете и пише. Тези истории започват като обикновена статистика в досиетата на детска педагогическа стая и завършват в интернатите като тъжна статистика на хилядите пренебрегнати деца у нас.

Неделното издание на bTV Репортерите ще отведе зрителите в поправителния дом в Бойчиновци.
В момента там присъдите си изтърпяват 68 момчета, лишени от свобода. За чувството на вина и изкуплението, за живота отвъд решетките и за това какво е усещането да престъпиш онази граница, която преобръща живота ти, а понякога и този на хората около теб - тази неделя в bTV Репортерите с истински истории от Бойчиновци.

Автор и продуцент: Гена Трайкова
Оператор: Добромир Иванов
Монтаж: Ивайло Богатев

Още за bTV Репортерите

19:30
26.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания, нов сезон 21
21:45
26.09.2020
bTV Репортерите
19:30
27.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg