Отечествен фронт

“Отечествен фронт": Репортажи от подземния свят

• От 0/5


“Отечествен фронт” разкрива тайни от света на кокаиновите дилъри, марихуаната и трафика на хора за Гърция, събота, 18 юни 2011 г., 18:00 по Нова ТВ

Пламен, но му викат МагаретоТази събота, 18 юни социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” разкрива тайни от света на кокаиновите дилъри, марихуаната и трафика на хора за Гърция. “Герои на нашето време – това снима “Oтечествен фронт”. Той се казва Пламен, но му викат Магарето. Живее като всички нас - всичко му е полу-легално.” – разказва Мартин Карбовски. – “Извика ни, защото  имал голям проблем с едни наркотици, които били на едни хора… Но историята не е за подценяване. Тя е точно като прякора на Пламен – Магарето…”

Пламен Магарето е от Петрич. Готин дребен мошеник, типичният субект на прехода - всичко му е незаконно, дори когато работи нещо легално. Твърди, че в Петрич е така - там проблемът е географски: две граници, три държави, топъл климат – какво друго да правиш, освен да прекарваш хора, да садиш марихуана и да продаваш “бело”?!? Магарето твърди, че не прави почти нищо от това, което разказва, но е някак добре информиран… Пламен Магарето e с няколко условни присъди, които заплашват да се превърнат в ефективни и да си отлежи в затвора, защото този път не е действал в родния Петрич, където и кльонът, и козите пътеки са му до болка познати, а е дошъл в София и тукашните мутри са му скроили шапката с няколко килограма наркотици…

Пламен, но му викат Магарето“Връщаш се от Испания, за да посредничиш в недвижимите имоти, но те хващат с кокаин от Сандански в София и ти налагат глоба 15 000EUR, с която ти се съгласяваш, но не можеш да платиш… Независимо дали вярваме във версията на Магарето, безспорно е едно – тези неща, с дилърите,  дрогата, бригадите, побоя по заведенията, разпределението на териториите, участието на таксиметровите шофьори и т.н. – всичко това е част от градския пейзаж в София. Дали Магарето е шанаджия или не - няма значение – с него са постъпили като с такъв.” – коментира Карбовски. – “До сега Магарето беше жив и здрав, не знам как ще е отсега нататък. Надявам се, че е достатъчно дребен играч, за да не се занимават с неговото сложно убийство. Иначе кой ще ни разказва такива истории – надоле по Петрич?

Иначе е ясно - родното място е клеймо, което носиш цял живот. Никога няма да се отървем от кожата си на българи, както Магарето от поминъка на мястото, където е роден. Дори когато Магарето излезе от Петрич, Петрич не излиза Магарето – затова вечно ще се забърква в някакви истории за едни лесни пари. А ченгетата – вместо да спрат цялата тази далавера, ловят само магаретата по границата с Гърция. Така участват активно в нещото, наречено Европейска икономическа общност. Дали ще дочакаме деня в затвора да влязат не магаретата, а големите риби, как мислите?”

”Отечествен фронт”, събота, 18 юни 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

Още за Отечествен фронт

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg