bTV Репортерите

Психиатричните болници като постоянен дом за измамени и изоставени - bTV Репортерите от 19.30 часа

• От 0/5

В съботното издание на bTV Репортерите от 19.30 часа Кристина Баксанова и операторът Валентин Николов ще покажат на зрителите на bTV как психиатрични лечебни заведения стават постоянен дом за измамени и изоставени хора. Екипът на bTV Репортерите влиза в психиатрията в Нови Искър, където след лечение в нея остават да живеят 45 души.

Зрителите ще чуят разказите на двама от тях - мъж, изгубил дома си от имотната мафия и момиче, изоставено от родителите си заради психичното му заболяване. Камерата запечатва условията в най-голямата психиатрична болница за София, където лекарите се грижат за най-ранимото - човешката душа.

Предаването търси отговори на въпросите защо "далече от очите" тези лечебни заведения не попадат в дневния ред на институциите, защо условията в много от тях са по-ужасни от местата за лишаване от свобода и защо няма достатъчно социални услуги в общността. 

Зрителите ще видят и как може да изглежда една такава болница, преместена в нов дом в областен град и променя ли това обществените стереотипи към душевноболните. Ще научат и преживяванията на пациенти - жертви на домашно насилие, които търсят подслон и защита в психиатрията - само в bTV Репортерите на 14 май веднага след централната емисия на bTV Новините.

Още за bTV Репортерите

19:30
26.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания, нов сезон 21
21:45
26.09.2020
bTV Репортерите
19:30
27.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg