Актуално Други

HBO HD – първият филмов канал във висока резолюция (HD) на българския пазар

Добави коментар

От 1 май HBO България стартира high-definition (HD) версия на основния НВО канал, HBO HD, което означава 1080i HD резолюция в 16:9 формат на картината и Dolby Digital 5.1 и 2.0 качество на звука.
От 1 май HBO България стартира high-definition (HD) версия на основния НВО канал, HBO HD, което означава 1080i HD резолюция в 16:9 формат на картината и Dolby Digital 5.1 и 2.0 качество на звука.

HBO HD Към днешна дата HBO HD се предлага в мрежите на операторите „Булсатком” и blizoo като HBO България преговаря и с други свои партньори за разпространение на канала в техните мрежи. „С този старт, HBO HD се превръща в първия филмов канал във висока резолюция в България и отговаря на големия интерес на модерния български зрител към високо-качествен high-definition филмов канал”, казва Търговският и маркетниг директор на НВО България, Димитър Нойков.

От най-новия член на филмовото семейство на НВО би могъл да се възползва всеки клиент с Full HD или HD ready телевизор
. „Чрез дообогатяването на пакета от HBO канали с канал във висока резолюция, НВО  остава верен на амбицията  си да предлага повече съдържание и качество към настоящия абонамент за HBO”, добавя Димитър Нойков от НВО България. „Разбира се, това е  решение, което всеки един оператор съобразява със своята търговска политика и подход спрямо абонатите си и пазара”, добавя той.

HBO HD притежава най-характерната черта на НВО - филмите да не бъдат прекъсвани от реклама. HBO HD също предлага около 100 различни заглавия месечно, близо 25  от които са премиерни за ТВ екран в България, както и признатите и обичани оригинални НВО продукции като „Сексът и градът“, „Истинска кръв“, „Престъпна империя“ и др.

НВО HD зрителите ще могат да се насладят на вече превърналата се в култ най-нова оригинална НВО продукция Game of Thrones, чиито епизоди се излъчват в България по-малко от денонощие след премиерата в САЩ – всеки понеделник, от 22:00 ч. На 8 май  пък, отново по-малко от 24 часа след премиерата отвъд океана, е българската премиерата на заснетия специално за НВО филм-концерт Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour: at Madison Square Garden - “първата в света” – според самата изпълнителка - „електро поп опера”, която със сигурност ще е впечатляващ спектакъл за HBO HD зрителите.

В момента най-пълният вариант на филмовия пакет на НВО, който се предлага в Балгария, включва основния канал НВО, комедийния мултиплекс HBO Comedy, каналът за истинските кинолюбители Cinemax и мултиплекса му с ден изместване на програмата Cinemax 2, както и удобния за зрителите HBO+1, където програмата на НВО е изместена час назад.  

За повече информация за търговските и техническите условия за ползване на HBO HD, клиентите на НВО трябва да се обръщат към своя оператор.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър