На инат

Проф. Андрей Пантев: „Царят е най-добрият избор за президент”

• От 0/5

Проф. Андрей Пантев: „Царят е най-добрият избор за президент”Проф. Андрей Пантев направи изненадващо изказване в студиото на предаването „На инат” по Нова ТВ. На въпрос кой е най-подходящ за президентското място, депутатът от БСП заяви: ”Още не мога да преценя, но ако приемем, че президентът трябва да бъде преди всичко нашето представително лице пред очите на света, то смятам, че Симеон Сакскобургготски е най-добрият избор за тази длъжност. Знам, че звучи скандално точно от моята уста, но той така или иначе вече е бил държавен глава като дете”.

Пред водещия Марк О’Селски професорът сподели, че самият той отказал да го номинират за президент, защото тази длъжност не отговаряла на неговия стил и на представата му за стойностен живот.

Запитан в какво вярват българите днес, Пантев отговори, че вече вярваме само в бруталния успех и в парите. Единственото положително, което все още ни обединява, е любовта към майката. „Когато обичаме майка си, дори и да не е между живите, ние сме готови да обичаме и отечеството си – и двете разгледани като приемственост и като пъпна връв, са едно и също нещо”, категоричен бе Андрей Пантев.

Според историка българският преход не бил излъчил нито един истински злодей, но за сметка на това - много шушумиги, представляващи героите на нашето време. За пример той даде „петопартийния” политик – онзи, който не се притеснявал, че е избран от една партия, а после я е сменял с втора и с трета. Шушумиги днес били преуспяващите, декларативните демократи и професионалните патриоти, защото патриотизмът не бил партийна субсидия, нито митинг или хонорар на каса.

Още за На инат

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg