Архив На инат

Проф. Андрей Пантев: „Царят е най-добрият избор за президент”

Добави коментар

Проф. Андрей Пантев: „Царят е най-добрият избор за президент”
Проф. Андрей Пантев: „Царят е най-добрият избор за президент”Проф. Андрей Пантев направи изненадващо изказване в студиото на предаването „На инат” по Нова ТВ. На въпрос кой е най-подходящ за президентското място, депутатът от БСП заяви: ”Още не мога да преценя, но ако приемем, че президентът трябва да бъде преди всичко нашето представително лице пред очите на света, то смятам, че Симеон Сакскобургготски е най-добрият избор за тази длъжност. Знам, че звучи скандално точно от моята уста, но той така или иначе вече е бил държавен глава като дете”.

Пред водещия Марк О’Селски професорът сподели, че самият той отказал да го номинират за президент, защото тази длъжност не отговаряла на неговия стил и на представата му за стойностен живот.

Запитан в какво вярват българите днес, Пантев отговори, че вече вярваме само в бруталния успех и в парите. Единственото положително, което все още ни обединява, е любовта към майката. „Когато обичаме майка си, дори и да не е между живите, ние сме готови да обичаме и отечеството си – и двете разгледани като приемственост и като пъпна връв, са едно и също нещо”, категоричен бе Андрей Пантев.

Според историка българският преход не бил излъчил нито един истински злодей, но за сметка на това - много шушумиги, представляващи героите на нашето време. За пример той даде „петопартийния” политик – онзи, който не се притеснявал, че е избран от една партия, а после я е сменял с втора и с трета. Шушумиги днес били преуспяващите, декларативните демократи и професионалните патриоти, защото патриотизмът не бил партийна субсидия, нито митинг или хонорар на каса.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: На инат

Нова ТВ остава без вечерно токшоу тази есен

Поли Генова: Има смисъл да участваме в Евровизия

Поли Генова за Евровизия пред Марк О’Селски

Дучето: “Медиите и интернет са виновни за мелетата”

Петьо Блъсков ще съди министър Найденов за набеждаване