На инат

Петьо Блъсков ще съди министър Найденов за набеждаване

• От 0/5

Петьо Блъсков ще съди земеделския министър Мирослав Найденов заради твърденията му, че Блъсков е рекетирал ведомството да рекламира в изданието му.

Петьо Блъсков ще съди министър Найденов за набеждаванеПетьо Блъсков ще съди земеделския министър Мирослав Найденов заради твърденията му, че Блъсков е рекетирал ведомството да рекламира в изданието му. Това каза самият Блъсков в четвъртък вечер, когато гостува на магарето Марк О’Селски по Нова телевизия. Според него има тайни канали, през който държавата финансира отделни медии. В сайт, известен на малцина, се обявяват различни държавни конкурси, които се печелят от едни и същи медии по съмнителен начин.
„Това е едно от най-печалните неща за българския вестникарлък – че се опитва да се държи като съд и да произнася присъди” – така отговори Блъсков на въпрос на чия страна е в конфликта между собствениците на двата най-тиражни ежедневника. Той не пожела да заеме конкретна позиция, но мнението му беше, че „24 часа”, който той е създал преди точно 20 години, получава един „отвратителен подарък” за рождения си ден.

Марк не пропусна да зачекне Блъсков по темата за „придворните химикалки”, както той преди време нарече Валерия Велева и с която скоро след това седна на една маса в публицистично предаване, за да обсъждат проблемите в държавата. „Придворните химикалки не са страшни. Страшно е, че компрометират занаята” – измъкна се Блъсков. Според него добрият журналист не се държи като обслужващ персонал, но е трудно цели медии да изпълняват само тази роля, защото много бързо биха се сринали. Уклончив беше и в отговора на въпроса дали изпълнява поръчки: „Зависи”. Двамата с Марк обаче се разбраха да започнат свой нов вестник, стига Марк да намери парите.

Блъсков обяви, че на предстоящите местни избори няма да се кандидатира отново за кмет на столицата, тъй като оттам отдавна се носел лош дъх, който едва ли се е променил.

Още за На инат

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg