Архив Отечествен фронт

“Отечествен фронт”: Голямата тайна за 10-ти ноември

Добави коментар

“Отечествен фронт”: Голямата тайна за 10-ти ноември, събота, 26 март по Нова ТВ


“Отечествен фронт”: Голямата тайна за 10-ти ноември, събота, 26 март по Нова ТВ

“Отечествен фронт”: Голямата тайна за 10-ти ноември, събота, 26 март по Нова ТВТази събота, 26 март, социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” прави филм-портрет на заместник-председателя на Народна Република България другаря Григор Стоичков - човекът зад лявото рамо на другаря Тодор Живков.

“Когато историята говори, дори водещите мълчат.” – коментира Карбовски. – “Днес ви представям един от тези, които в друга страна и при други нации щяха да са част от „Съвета на мъдреците”. Той е управлявал държавата, той много е строил – дори НДК се смята за негово дело. Знае как седят нещата и как се е правила история. Такива хора в България обаче не говорят. Не защото нямат какво да кажат. Не че са се обрекли на мълчание. Не им се дава думата. Днес ще се опитаме да му дадем думата, а ние скромно ще си мълчим и ще слушаме разказа, който един ден ще бъде част от историята. Момчета и момичета – другарят Григор Стоичков, заместник-председател на Народна Република България!”

Човекът зад лявото рамо на Тодор Живков разказва за аварията в Чернобил и последствията за България – имало ли е радиационно облъчване, какви мерки са били взети и имало ли е специален режим за членовете на ЦК и на Политбюро, за самия Тодор Живков, тайните му и отношението му към жените и алкохола.

“Отечествен фронт”: Голямата тайна за 10-ти ноември, събота, 26 март по Нова ТВГригор Стоичков за пръв път разказва спомените си от последните два дни преди пленума на 10 ноември и любопитни подробности за оставката на Тодор Живков и най-вече - отговоря на въпроса защо Живков гледа толкова изненадано по време на речта на Петър Младенов.

“Нещо много интересно ми каза другарят Григор Стоичков след като спряхме камерите и седнахме за по един коняк.
„От труд не се забогатява”- казах му аз. „Но от труд се живее” – отвърна ми той. Замислете се над това! Не можем всички да сме богати. Трябва обаче всички да живеем. И трудът е най-простият и свестен начин да живееш. Старите ръководители, другарите, знаеха това. Те осигуряваха онова, което липсва днес. Работа и перспектива. Работата ни беше българска, перспективата – съветска, обаче и досега някои хора мечтаят за онова време. Дано от думите на другаря Григор Стоичков да разберете защо мечтаеха и мечтаят.”

”Отечествен фронт”, събота, 26  март 2011 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”