Архив Отечествен фронт

“Отечествен фронт”:Колко просто е да станеш собственик на футболен клуб?

Добави коментар

Тази събота, 19 март, “Отечествен фронт” разказва историята на “собственика” на цял български футболен клуб, който живее в жигула на полето.
Тази събота, 19 март, социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” разказва историята на “собственика” на цял български футболен клуб, който живее в жигула на полето.“Отечествен фронт”:Колко просто е да станеш собственик на футболен клуб?“Това е филм за разпада на личността през прехода. Един човек, който днес е на дъното на социалната яма, преди години е бил водолаз и дори се е снимал във филм. Бил е успешен човек.” – разказва Мартин Карбовски. –

“Проследяването на този социален и личностен разпад, деградацията на личността, дехуманизацията – само това ще ни обясни съдбата на хилядите несретници, които стават жертви на по-адаптиралите се и по-хищни създания на прехода. Защото хората на прехода са два вида – балъци-несретници и лицемери-мошеници… Сигурно сте видели този човек в новините - екзотичен шеф на футболен клуб, живеещ в гората. Разказваме механизма на едно престъпление - много просто престъпление. И си мислим - може би престъпленията нямаше да бъдат толкова прости, ако хората не бяха толкова прости.”

Жертва или участник в измамата е Георги Атанасов? Загубата на апартамента кара 60-годишния бай Георги да приеме сделката, предложена от адвоката му и да стане собственик на футболния клуб “Локомотив” – Стара Загора срещу месечна заплата от 240 лева.
И до днес той нито в получил някакви пари, нито си е върнал отнетия му от жилищната мафия имот, нито има къде да живее. Дори се сдобива със 60 000 лева дългове.

“Бай Георги почти ме убеди, че си е заслужил това, което му се е случило. Такъв дървен философ отдавна не бях срещал. Дървен като българин.” – коментира Карбовски. – “Забележете още една ключова черта от неговия – а и на българите като цяло – характер: как този човек не пророни една дума за вината си, за глупостта си. Дори не се оправдава, защото не ставало въпрос за оправдаване, а за оцеляване. Все някой друг ли ни е виновен? Кой направи този световен заговор срещу простия свестен българин?...

Този казус приключи. Разрешиха го медиите, не държавата. След като много колеги го показаха, бай Георги Дограмаджиев беще освободен от дълга си.
И какво – с него или без него – той пак ще живее по същия начин. Екзотиката, наречена „президент на ФК” му послужи само, за да го покажат по телевизията, след което той пак ще се върне в жигулата. А утре, в името на оцеляването – с оправданието, наречено оцеляване – той пак ше подпише някои друг документ. И този път няма да е от простотия, а защото е видял, че може да се размине. Но не – на простите хора нещастията никога не им се разминават.”

”Отечествен фронт”, събота, 19  март 2011 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт , Мартин Карбовски

Косьо Филипов ще води предаването на Мартин Карбовски

Плевенчанката Зара: Гордея се, че снимах "катерицата си"

Мартин Карбовски и Косьо Филипов с ежедневно предаване Дневен ред по TV7

Забавна, красива, хаплива и музикална новогодишна програма по ТВ 7

Карбовски в ефира на TV7