Актуално Темата на Нова

Темата на Нова: Денят след утре - неделя, 20 март, 19:30 ч.

Добави коментар

Темата на Нова: Какво очаква японците, а и целият свят в деня след утре, ако Чернобил се повтори 25 години по-късно? - неделя, 20 март, 19:30 ч.
Темата на Нова: Какво очаква японците, а и целият свят в деня след утре, ако Чернобил се повтори 25 години по-късно? - неделя,  20 март, 19:30 ч.  

Неделя,  20 март, 19:30 ч.

Тема: Денят след утре
автор: Олег Иванов

 Денят след утре - неделя,  20 март, 19:30 ч.В продължение на няколко безкрайни мигове трус с магнитуд 9 разтърси Япония. Вълни с височина над 10 метра се устремиха към източното крайбрежие и сравниха със земята цели селища. Жертвите са хиляди. Трусът премина, разбунтувалата се вода се прибра в океана, но японците така и не могат да се събудят от чудовищния кошмар.

Освен неописуемите разрушения, бедствието донесе на Страната на изгряващото слънце ядрена заплаха, каквато светът се опитваше да се самоубеждава, че не може да има след трагедията от Чернобил. Но ето че охлаждащите системи на 40-годишната АЕЦ Фукушима бяха повредени. Температурите и налягането в реакторите скочиха, последваха няколко взрива и пожара, предпазните стени се пропукаха и изтичането на радиация вече е факт.

Сериозен инцидент, катастрофа или дори апокалипсис са сред прогнозите за последствията.
А надеждите, че ще се разминем с най-лошото се стопяват с всеки изминал ден. Какво очаква японците, а и целият свят в деня след утре, ако Чернобил се повтори 25 години по-късно? Страшен въпрос с още по-страшна липса на отговор...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

„Когато миналото поостане” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 30.03.2024
Тв програма NOVA
20:45 30.03.2024
Тв програма NOVA NEWS