Актуално Темата на Нова

Темата на Нова: Пречистване (или как да избягаш от кредитора), събота и неделя, 29 и 30 януари, 19:30 ч.

Добави коментар

Темата на Нова: Пречистване (или как да избягаш от кредитора) Как наричаме онези, които не плащат дълговете си? , събота и неделя, 29 и 30 януари, 19:30 ч.

Темата на новаТемата на Нова: Пречистване (или как да избягаш от кредитора) Как наричаме онези, които не плащат дълговете си? , събота и неделя, 29 и 30 януари, 19:30 ч.

Събота и неделя, 29 и 30 януари, 19:30 ч.

тема: Пречистване (или как да избягаш от кредитора)
автори: Марин Николов и Тодор Енчев
оператор: Димитър Василев

Как наричаме онези, които не плащат дълговете си? Онези, които се крият след като ни вземат нещо на заем, онези, които бягат от нас и правят всичко възможно, за да ги забравим - мошеници, измамници, лъжци, тарикати, престъпни бизнесмени, остап бендеровци... Такова е общественото мнение за подобни хора.

Марин НиколовОказва се обаче, че в България е пълно с такива, които не плащат дълговете си и бягат от онези, които са им ги заели. Длъжници към приятели, към колеги, към фирми, към банки, към данъчни, към осигурители. Най-лесният начин да натрупаш дългове е, когато решиш да правиш бизнес. През последните години се оказва, че можеш много лесно да избягаш от кредитора си без да ги върнеш - като продадеш фирмата, чрез която си ги получил.

Само за последните десет години подобни несъбрани вземания от прехвърлянето на фирми на малоимотни граждани се равнява на девет милиарда лева...

Как се бори НАП срещу тези схеми за укриване на данъци?
Какви промени в законите се предвиждат? Как протводействат банките? Как реагира главният герой  в на нашата история - посредникът координатор на схемата, когато го потърсихме с камера? Как ООД-сдружаването може да се превърне в заплаха и оръжие, ако попадне в недобросвестни ръце? Може ли да има баланс между стопанската свобода и борбата срещу десетките измамни схеми с щети от милиарди за всички нас?
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS