Архив Отечествен фронт

“Отечествен фронт”: Защо в реалността джуджетата псуват Дядо си Коледа, събота, 22 януари

Добави коментар

“Отечествен фронт”: Защо в реалността джуджетата псуват Дядо си Коледа, събота, 22 януари

“Отечествен фронт”: Защо в реалността джуджетата псуват Дядо си Коледа, събота, 22 януари


Защо в реалността джуджетата псуват Дядо си Коледа, събота, 22 януари


Миналата седмица социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” възроди образа на малкия човек с двете бабички-джуджета от село Ресилово и тази събота, 22 януари разказът за тях продължава. След като екипът на предаването бе посрещнат на нож, защото кметът бил казал, че Мартин Карбовски искал да ги настанява в старчески дом, лошото бързо бе забравено – с шише ракия, цигари, салам и голям шоколад.

Бабите никога не бяха яли шоколад, а котката им никога не е яла салам.  “Една от бабите-джуджеси имаше и рожден ден.” – разказва Мартин Карбовски. – “Затова им занесох торта – не по-малка атракция от шоколада за бабите и салама за котката. Забележете начина, по който джуджета гледат торта – същият блеснал поглед, с който гледа и котката. От този поглед трябва да разберем, че когато човек и котка са гладни – и двамата са еднакво подивели.”

Двете джуджеси разказват и най-шантавата балканска коледна приказка през януари - дядо Коледа трябвало да им донесе пари и дърва. Снежанка, според едната джуджеса е била красива и млада едно време, но вече е дърта и грозна. А според другата – щом е красива и млада, значи ще се ожени за друг! Най-съкровеното новогодишно обръщение, но не от Президента към нацията, а от нацията към Президента – двете баби-джуджета искат 2000 лева от него за… дърва.

“ОФ непрекъснато ви говори за малките хора.” – коментира Карбовски. – “Понякога малките хора си мислят, че ще станат големи, ако имат 2000 лева повече или ако имат повече кокошки. Но малкостта идва от това, че единственият свят, който познаваш, е дворът ти, а единственият ти приятел е стоката – животните, които гледаш.

Опитахме се всячески да извадим малките баби-джуджета от двора им, да ги заведем на море, в Париж, в София поне или поне на баня в Сапарева баня. Всичко е изгубено! Малките хора са такива, защото ги е страх. Страх ги е от света. Те са склонни да погубят живота си в квадратчето на двора сякаш животът там струва нещо. Обичаме малките хора, но и малко ги мразим – защото знаем, че малките хора, колкото и бедни и богати да са, един ден получават просто един тесен в раменете гроб. Понякога получават и един кратък филм за тях по телевизията. Това поне е нещо – да се знае какви хора са живели в България в началото на XXI-ви век и колко са били големи. Толкова бяха големи!”

”Отечествен фронт”, събота, 22 януари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт , Мартин Карбовски

Косьо Филипов ще води предаването на Мартин Карбовски

Плевенчанката Зара: Гордея се, че снимах "катерицата си"

Мартин Карбовски и Косьо Филипов с ежедневно предаване Дневен ред по TV7

Забавна, красива, хаплива и музикална новогодишна програма по ТВ 7

Карбовски в ефира на TV7