Архив Отечествен фронт

Избрани истории от „Отечествен фронт”, събота, 1 януари 2011 г., 18:00 по Нова ТВ

1 коментар

В първата събота, 1 януари на 2011 г., 18:00 „Отечествен фронт” ще припомни няколко истории, които развълнуваха много от зрителите на предаването.


В първата събота, 1 януари на 2011 г., 18:00 „Отечествен фронт” ще припомни няколко истории, които развълнуваха много от зрителите на предаването.


 Михаил Блажев Михаил Блажев от сливенското село Кермен е осъден на две години пробация и по двеста часа на година общественополезен труд за това, че се ядосал, че детето му се уплашило от едни патици и в състояние на афект прегазил няколко с колата си. „Да се смее ли човек, да плаче ли - аз се чудя вече какво да правя!” – казва Михаил, на когото хората навсякъде му викат „Па-па-па”. “В наше село всичко е възможно!” – коментира Карбовски. – “Включително и заради няколко патици да стигнем до Страсбург и там убиецът на птици да се окаже невинен. Всеки ден ги срещам българите – хванали са се за патките си и си мислят, че летят...”

Първата учена баба-акушерка у нас - баба Елисавета Първата учена баба-акушерка у нас - баба Елисавета - е родена е през далечната 1915 година. През ръцете ѝ са минали стотици животи - тя е акушерката на Пиринския край към Петрич, но тя е и първата, която е добила и медицински знания. Чаровна и чиста, баба Елисавета разказва как по неволя е станала акушерка, защото виждала как много от новородените умирали заради начините на бабуване и защото загубила и майка си, и леля си при раждания. Живяла в цели три епохи - при царя, при социализма и пак при царя, че и при Бойко и при социалистите от ново време, днес на баба Елисавета не ѝ се живее повече - защото не може да работи!

 Самородния талант Стефчо и Азис

Самородния талант Стефчо търсеше своя гей-патрон и помоли Мартин Карбовски да го срещне с най-голямата според него звезда в поп-фолка – Азис. Възпитаникът на дома в Могилино получи лично от краля на поп-фолка ценни съвети и напътствия. Азис дори му начерта план за действие: първо - да се обезкосми, второ - да си избере женски модел, на когото да подражава, трето - да започне каквато и да било работа. Но най-голямата стъпка според Азис, която обаче Стефчо сам трябва да направи, за да осъществи мечтата си да стане изпълнител, е да опита да се предложи на музикалните компании и липсата на средства не може да бъде оправдание или основание да не опита.

резерватът за таласъмиВ резерватът за таласъми – забравеното от Бога и държавата село Шишенци - се случват странни неща. Тайнствени гласове и звуци на мистични същества плашат жителите. Караконджули, таласъми и самодиви, леприкони и еднорози щъкат в това изоставено българско село - толкова изоставено, че до него няма път. Пътят е погълнат от джунглата така, както последните бабички в село Шишенци са погълнати от невероятните истории на една призрачна страна – самодивите играят хоро, но никой не може да ги види, чуват се сватбарска музика и глъч, но никой не може да ги запише, извиват се неочаквани вихрушки, цяла сватба потъва вдън земя, намерено имане убива откривателя си, проклето злато върви в комплект с таласъм..

”Отечествен фронт”, събота, 1 януари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”