Актуално Темата на Нова

"Темата на Нова": За света на тишината - събота, 1 януари, 19:30 ч.

Добави коментар

"Темата на Нова": Повечето от нас едва ли някога са си задавали въпроса какво е усещането да не можеш да чуеш как майка ти те вика..., събота, 1 януари, 19:30 ч.


"Темата на Нова": Повечето от нас едва ли някога са си задавали въпроса какво е усещането да не можеш да чуеш как майка ти те вика...,  събота, 1 януари, 19:30 ч.

"Темата на Нова": За света на тишинатаСъбота, 1 януари, 19:30 ч.

тема: Свят на тишина
автор: Мария Димитрова
оператор: Цоньо Данчев

Повечето от нас едва ли някога са си задавали въпроса какво е усещането да не можеш да чуеш как майка ти те вика, как звучи гласът ти, какво казват в новините или как учителката ти се кара...

Над 100 000  души  у нас делят една съдба - съдбата да бъдеш различен от другите, но да знаеш, че твоят свят  макар и потънал в тишина, е по-красив и емоционален от този на човек с многобройни дарове от живота. Става въпрос за тези, които във всекидневието си повечето от нас пренебрегват, защото имат увреждане. Хората обаче, които са плътно до тях, освен семейството, винаги ще останат техни приятели, защото без тях глухите хора у нас ще потънат в пълна изолация.

И ако като малки сме гледали в малкото прозорче човекът, който със странни движения показва новините на деня, сега е момента да се разходим в света на тишината, заедно с тях - жестомимиците и приятелите ни с увреден слух…
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS