Актуално В програмата

„НепознатиТЕ” показват живота на Георги Черкелов в село Ъглен

Добави коментар

„НепознатиТЕ” показват живота на Георги Черкелов в село Ъглен неделя, 12 декември точно в 12.00 часа по bTV
 Филм за един от най-емблематичните актьори Георги Черкелов
на България тази неделя по bTV

„НепознатиТЕ” показват живота на Георги Черкелов в село ЪгленКакви ли не народи са минавали през вековете през село Ъглен, Луковитско, за да оставят името си край река Вит. Едно име обаче българите ще помнят и ще обичат винаги - името на Георги Черкелов, който завещава ролите си в театъра и киното. Актьорът, изиграл Велински в сериала “На всеки километър” и Крал Лир в едноимената драма на Шекспир в Народния театър “Иван Вазов”, допуска единственно екипа на поредицата “НепознатиТЕ”, за да разкаже как живее днес със съпругата си Зина в малкото селце.           
         
Георги Черкелов е един от 900-те постоянни жители на Ъглен през последните вече 25 години. Той е може би най-известният жител на това забравено от Бога място.

Защо предпочете тишината на селото, как минават дните му в годината на неговата 80-годишнина, защо отказа шумно да празнува юбилей и къде се разпиляха децата му ще разберете тази неделя, 12 декември , от 12.00 часа в поредицата на журналиста Георги Тошев „НепознатиТЕ”.

Филмът „Живот в Ъглен” на оператора Румен Василев е документ за умението на един човек да намери покой в мислите си, да се прости с илюзиите, да си спомни с любов актьори, режисьори и текстове, които са променяли няколко поколения българи.

„НепознатиТЕ” показват живота на Георги Черкелов в село Ъглен

Във филма ще си спомним някои от емблематичните филмови роли на Георги, ще си припомним как се правеше българско кино преди 40 години и ще научим защо професията на актьора е толкова изтощителна.
Тази година Георги Черкелов тихо отбеляза своя 80-ти рожден ден. И потъна в своето любимо село. Защо избира това място за свой втори дом, как прописа книги, кои са най-интересните легенди за създаването на селото, ще ни разкаже самият Георги Черкелов, който твърди, че е намерил в Ъглен своя ашрам на спокойствието.

„НепознатиТе” тази  неделя точно в 12.00 часа по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

„непознатиТЕ“ с филм за актьора Христо Живков

„непознатиТЕ“ празнуват рожден ден с актьора от „Осъдени души“ Ян Енглерт

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния

„непознатиТЕ“ зад кулисите на Фридрихщат палас

Легендата „Бърнинг мен“ в документалния филм „Преживяване в пустинята“