В програмата

„НепознатиТЕ” представят „Танцът на Истанбул” тази неделя, 5 декември по bTV

• От 0/5

„Танцът на Истанбул
„Танцът на Истанбул


Тази неделя, 5 декември, поредицата „НепознатиТЕ” ще покаже историята за любовта и божественото, които свързват живота на двама герои, напълно непознати един за друг, в седемнадесет милионния световен мегаполис – Истанбул.

„Танцът на Истанбул


Разтърсващата среща с младия и мистериозен дервиш Абдуррахман, както и с най-известната кючеклийка в Турция – Асена, ще разкажат авторите на филма „Танцът на Истанбул” Георги Тошев и Аглика Карастоянова-Дьолайе с помощта на оператора Румен Василев и режисьора на монтажа Юлиян Минков.

Асена


Още с появяването си на турска сцена Асена с лекота променя това, което досега е познато като „бели данс”. От муден, ориенталски, традиционно използван за сватби и празненства танц, тя го превръща в силов, атракционен и взривоопасен момент на сливане между изпълнителката и нейната публика. Този танцов стил е вече известен в цял свят като „Асена стайл”.

Без да знае защо и как, Асена се озовава на сцената, откъдето започва шеметната й кариера на танцьорка на „бели данс”. Следват телевизионни предавания, концерти, турнета из цяла Европа и Америка. Характерната за Асена жизненост пленява имена в шоубизнеса като Майкъл Джексън, Тина Търнър, Парис Хилтън, с които тя работи. Не по-малко екстравагантни са изпълненията й пред държавни глави като Бил Клинтън, без да забравяме и специалната нощ в Бъкингамския дворец, където тя танцува за Английската кралица Елизабет.Различен, но не по-малко звезден е и пътят на 27-годишния практикуваш дервиш Абдуррахман.  

Ритуалът на въртящите се дервиши, които в транса търсят единение с бога, привлича и днес със своята тайнственост и красота. Той е не само атракция за туристите, но и извор на вдъхновение за професионалното танцово изкуство и хореография.  

За божественото и за любовта на Истанбул ще научите повече от филма „Танцът на Истанбул” тази неделя точно в 12.00 часа в ефира на bTV.


„НепознатиТе” тази  неделя точно в 12.00 часа по bTV.

Още за НепознатиТЕ

06:25
05.07.2020
Дивите кътчета на Америка - Непознатите Хаваи
05:20
06.07.2020
Дивите кътчета на Америка - Непознатите Хаваи

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg