Актуално Търси се...

Проф. Александър Чирков танцува сиртаки в „Търси се”, събота от 11:00 часа по bTV

1 коментар

Лекарят с най-голямото сърце – проф. Александър Чирков, ще бъде гост в новото издание на токшоуто „Търси се” събота от 11:00 часа, по bTV.
проф. Александър Чирков в „Търси се”  Лекарят с най-голямото сърце – проф. Александър Чирков, ще бъде гост в новото издание на токшоуто „Търси се” събота от 11:00 часа, по bTV. За неговата щедрост, професионализма, приятелството и болките в живота му ще разкажат най-близките му приятели.

Сред тях са Венци Димитров и съпругата му Меги. „Проф. Чирков ни ожени. Той е изключително умерен в удоволствията си”, ще споделят те. Семейството ще разкаже и за щедростта, която лекарят проявява към своите пациенти и приятели и търпението – най-важното, на което ги учи. „ Животът трябва да ни доставя радост и да бъдем здрави. Това е най-важното за мен”, ще сподели проф. Чирков.

проф. Александър Чирков в „Търси се”

Водещите Меги и Нели ще го срещнат и с двама негови състуденти – д-р Табаков, който и до днес работи с проф. Чирков, и проф. Камбуров от Медицинската академия във Варна. „Като студент той осъмваше в библиотеката. Спеше по цели нощи в хирургията и живееше на общежитие”, разказват състудентите му, с които е приятел вече 50 години. „Той е християнин по душа, затова помага на всички. Най-голямата му болка е, че не е непрекъснато със семейството си”, разказва проф. Камбуров. „Преди години се събрахме със семейството ми и решихме аз да дойда в България, за да помагам там, където хората имат по-голяма нужда. На всеки празник се събираме цялото семейство – децата ми и 6-те ми внука”, споделя проф. Чирков. За първи път той ще разкаже и за любовта със своята съпруга Мариане. „Като млада приличаше на Клаудия Кардинале. Имаше много обожатели. И двамата сме много спокойни хора и обожаваме разговорите ни вкъщи”, развълнуван ще разкрие професорът.

проф. Александър Чирков в „Търси се”


Зрителите на bTV ще го видят за първи път в различна светлина – като танцьор. Оказва се, че любимият му танц е сиртаки и с помощта на професионална танцьорка проф. Чирков ще танцува в студиото на „Търси се”.


За признателността като пациенти ще говорят актьорите Джоко Росич и Тодор Колев. „За мен той е един мохикан и ние не осъзнаваме каква жертва е направил и какво богатство притежаваме”, емоционално ще сподели Тодор Колев.

Двама от най-добрите ученици на професора – доц. Иво Петров и д-р Димитър Николов, ще разкрият, че освен техен учител в професията той е и учител по живот.
„Учил ни е, че семейството стои над всичко. Той се изразява с латински сентенции, с примери от историята и притчи. Винаги е искал медицината у нас да е на най-високо ниво и затова непрекъснато изпраща млади лекари в чужбина”, разказват кардиолозите. „Най-голямата ми болка е, че ми отнеха болница „Св. Екатерина”, която аз създадох. И до днес не мога да повярвам, че има общество, което позволи това да се случи”, с тъга ще сподели проф. Чирков.

проф. Александър Чирков в „Търси се”


Последната изненада за него ще бъде една от пациентките му, която живее втори живот благодарение на известния кардиохирург. Преди 7 години проф. Чирков присажда сърце на Ангелинка от Варна. Тя ще го изненада на живо в студиото на предаването. Как се живее с чуждо сърце и от какво най-много се разболява сърцето, ще стане ясно в предаването „Търси се” утре, от 11:00 часа по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Търси се

Мира Добрева с първа телевизионна изповед след 7-дневната кома в „Търси се…“

Васил Найденов завладява сцената на „Търси се…“

Футболистът Стойко Сакалиев в „Търси се“: „Дъщеря ми и аз победихме рака!“

Актрисата Искра Донова за трудния път до желаното дете в „Търси се…“

Chef Илиан Кустев в „Търси се…“

В програмата: