Архив Отечествен фронт

Българинът е идеалната жертва! - „Отечествен фронт” 12 юли

2 коментара

Обява до цялата планета: Ако търсите качествени изкупителни жертви, търсете българи! Българинът е идеалната жертва – възползвайте се!
Обява до цялата планета: Ако търсите качествени изкупителни жертви, търсете българи! Българинът е идеалната жертва – възползвайте се!


Някой успя да убеди сестрите, че е излишно да търсят компенсации. Това за мен означава едно – след като нямаше виновни по техния случай, след като никой не плати заради тяхната трагедия, тази трагедия ще се повтори!” - твърди Мартин Карбовски една година след освобождаването на сестрите ни от либийския затвор

В последното си за този телевизионен сезон издание социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще представи филм за петте български медицински сестри и палестинския лекар, които бяха освободени от либийски затвор.


За свободата им помогна Европа, Франция и жената на Саркози. Преди година радостта отмина бързо. Делниците завъртяха и сестрите, и другите хора, които се радваха на свободата им. Появиха се завистници, които твърдяха, че сестрите са забогатели. А на самите сестри им предстоеше нов сблъсък – сблъсъкът с непознатата и враждебна България осем и половина години по-късно.

„Преди една година без 12 дни се случи чудо!” – спомня си Мартин Карбовски. – „Пътувах през Румъния и получих SMS: „Чудо! Кацат в София!” Есемесът беше от Росен Марков, но аз не познах телефона му и се чудех кой пиян човек ми праща неясни послания. След малко телефонът ми звънна. Обадиха ми се сестрите. Тези, които предната нощ бяха в либийския затвор. Тези, които лежаха там осем години и половина. Обадиха ми се лично, за да ми кажат благодаря за моята работа по кампанията „Не сте сами!” Година по-късно си мисля – Господ е адски милостив към българите. Адски милостив! Българите обаче са немилостиви към себе си. Решихме да не досаждаме на сестрите. Но четиридесет дни след голямото чудо не издържахме и отидохме при Валя Червеняшка в Бяла Слатина.”

Нищо в старата къща на Валя Червеняшка не е променено. Променена е тя - не може да понася затворени врати. Мъжът на Валя – Емил Узунов, когото всички обявиха за луд по време на кризата, се смее и очите му блестят... А Валя Червеняшка започва да осъзнава, че в затвора е трудно, но и на свобода в България съвсем не е лесно. Ако си в либийски затвор - си приоритет на ЕС. Обаче, ако си в Бяла Слатина – вече не си приоритет на никого... „Най ме е страх да не съм Сергей Антонов номер две!” – признава Валя.

„Преди една година от сестрите се страхуваха - страхуваха се да не би някоя от тях да потърси възмездие и компенсации.” – коментира Карбовски.

– „Аз не харесвам сестрите! Някой успя да ги убеди, че е излишно да търсят компенсации. Това за мен означава едно – след като нямаше виновни по техния случай, след като никой не плати заради тяхната трагедия, тази трагедия ще се повтори! Или ще се появи друга трагедия, но пак заради чиновническата гадост, създаваща гадната държава, в която живеем. Ако се чудите защо гърми държавата – аз ще ви кажа! Защото в блатото, където живеете нито един кръвопиец и гад не си е получил заслуженото. Българите са овце. Сестрите го доказаха. Те трябваше да съдят държавата до дупка. Но те ѝ простиха. Това не е любов. Това е омраза към следващите жертви на същата държава... Защо ви занимаваме със сестрите в Либия? Честния отговор е – защото не ни дават да стигнем до взрива в Челопечене. Скриха пазачите и виновниците и всичко се потули. Амнезията е онова, което прави българите роби на самите себе си. Всичко се забравя. Никой не е виновен. Колко са жертвите на българското проклятие? Аз ще ви кажа това, което няма да ви кажат от телевизора никога – жертвите в България го духат винаги. Занимаваме ви със сестрите, защото се говореше за съд над виновните заради процеса в Либия. Размина им се. На вас обаче - овчедушните и нещастно забравящите – няма да ви се размине! Проклятието остава!...

Какво прави Валя Червеняшка след като беше освободена от либийския затвор? Може би брои парите си от еврейското разузнаване? Може би обзавежда апартаментите си? Не прави това. Валя Червеняшка четиридесет дни след като беше излязла от либийския затвор вареше компоти! Компотеният живот продължава!...

Ще завършим тази история с една обява.
Обява, която трябва да стигне до цялата планета - ако търсите качествени жертви, изкупителни жертви на политиката си, ако търсите търпеливи и смотани овчедушни хора за тормозене по всякакъв начин – търсете българи. Българите са най-подходящи за унижения и трагедии без последствия. Ползвайте българи в козните си, в гадните си политики, в трагедии, за които други нации са негодни. Българинът е идеалната жертва! Където и както да я изтормозите – тя винаги ще иска да забрави. Българите не отмъщават. Те са тревопасни и чисти хора. Възползвайте се!”

„Отечествен фронт”, събота, 12 юли 2008 г., 18:15 по Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”