Актуално Какво ще се случи...

Разводи в „Истанбулска приказка”

Добави коментар

Фунда Ширинкал заведе дело за развод със съпруга си Джан Йозбатур и го обвини, че я е заплашвал със смърт; Озан Гювен също се раздели с по-възрастната си съпруга и изненада медиите…
Фунда Ширинкал заведе дело за развод  със съпруга си  Джан Йозбатур и го обвини, че я е заплашвал със смърт; Озан Гювен също се раздели с по-възрастната си съпруга и изненада медиите…

Разводи в „Истанбулска приказка”Турската актриса Фунда Ширинкал, известна от сериала „Истанбулска приказка”, заведе дело за развод  със съпруга си  Джан Йозбатур и го обвини, че я е заплашвал със смърт.

Бракът между Фунда и Джан Йозбатур - актьор и режисьор, продължи само една година. „Оженихме се по любов, но скоро след това Джан започна да ме подлага на психологически и физически тормоз”, пише в иска си към съда актрисата. Тя твърди, че след като напуснал дома им, той влизал в него като крадец, когато Фунда отсъствала, и взел много от вещите. Заплашил я също, че ще я убие.

Тя е поискала на Джан да бъде наложена забрана да се приближава до дома ѝ е поискала издръжка от 2 500 турски лири (около 2500 лева).

В иска Фунда казва, че е безработна, няма доходи и след като съпругът и я е напуснал не може да плаща дори наема. Полагам усилия да си намеря работа, но ми е трудно, пише тя.

В интервюта тя също се оплаква, че няма работа: „На моята възраст не мога да играя нито младо момиче, нито майка му”, казва актрисата, родена през 1971 г. в Австралия.

Баща ѝ е бил режисьор през 60-те години и той е вдъхнал любовта на Фунда към киното и театъра.
От съвсем малка исках само едно – да играя, казва актрисата. Тя е завършила театрално майсторство в Измирската академия по изкуствата. Участвала е в 16 филма и сериала, но след „Истанбулска приказка” има само две участия, последното през тази година в игралния филм „Съня на принцесата” на известния сценарист и продуцент Чаган Ърмак. Във филма играе и Севинч Ербулак, която българските зрители гледаха наскоро като Рухсар в сериала „Любов назаем”.

Нейният колега от „Истанбулска приказка” - Озан Гювен,Нейният колега от „Истанбулска приказка” - Озан Гювен, който изпълнява една от главните роли в сериала, също се разведе през май със съпругата си Тюркан Дерия. Тя е четири години по-възрастна от 35-годишния Озан и е известна турска  режисьорка. При развода тя получи семейното жилище, а  актьорът ще плаща издръжка за малкия си син Али всеки месец по 3000 турски лири (около 3000 лева).

Съдебното заседание, което сложи край на петгодишния  им брак, продължи само десет минути.

Разводът на Озан и Тюркан бе изненада за турските медии. Само два месеца по-рано актьорът уверяваше, че има едва ли не има идеалното  семейство. „Щастлив съм. Ех, защо не се ожених по-рано”, каза тогава Оэан. След като се разведоха, Тюркан го обвини за раздялата и каза, че е напуснал дома си и е създал друго семейство. Озан отрече тези обвинения и изрази огорчение от изявленията на Тюркан. Само два месеца по-късно обаче журналистите заловиха Озан на любовна ваканция с нова  приятелка в курорта Бодрум.

Зеленоокият красавец е роден в Берлин през 1975 г. Зодията му е Телец.
Облича се спортно, хобито му е да прави  макети и снимки. Обича да посещава рибните ресторанти по брега на Босфора.

Макар че е завършил модерни танци в университета Мимар Синан,
той е много повече търсен и известен като актьор, отколкото като танцьор. От 1998 г. досега се снима в над десет сериала и в седем филма, сред които и познатия в България фантастичен филм Г.О.Р.А, в който играе робота гей.

В професията си Озан е напълно щастлив. „Досега не съм работил за пари, а това, което съм работил, ми е носило пари”, казва известният актьор.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Истанбулска приказка

Долунай Сойсерт станала актриса на инат на баща си

Четирите мечти на Есра Ронабар се сбъднаха

Седа Акман бори стреса с йога и медитация

"Истанбулска приказка” цензуриран в Турция заради гей сцени

Мехмед Аслантуг от „Истанбулска приказка” е играл в сериала „Белене”, посветен на събитията в България