В програмата

„Календар” започва рубрика „Един ден на един кмет”

• От 0/5

„Календар” започва рубрика „Един ден на един кмет”„Един ден на един кмет" е новата рубрика, която започва тази седмица в „Календар”. В нея ще бъдат представяни кметове на малки населени места – с проблемите им и живота на хората Няма да бъде пропуснат и личния елемент. Идеята е да се отделя повече място и внимание на по-малките населени места, защото те нямат желания достъп до фондове и финансиране, не събират много данъци и много често сами си решават проблемите.

Първият репортаж, който ще бъде излъчен тази вечер, е Георги Иванов – първи мандат кмет на добруджанското село Сребърна.

Какво е да си кмет на село, чиято популярност отдавна е прехвърлила пределите на страната и чието име неизменно присъства на картата  на всеки природолюбител и запален турист? Как се управлява село, в което само за  последните 3 години са привлечени  повече от 10 милиона лева, безработица сред младите почти няма, а жителите му продължават да се увеличават?

Отговорите на тези въпроси „Календар” потърси в селото, известно с уникалното си езеро и колонията от къдроглави пеликани.

Още за Календар

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg