Какво ще се случи...

42 интересни факта за сериала "Приятели"

• От 0/5

 „Приятели” 1. Първата реплика в първия епизод на сериала е: "Няма нищо за разказване".

2. 30-секундна реклама по време на "Приятели" в Америка струва 500 000 долара.

3. За заглавия на сериала са обмисляни "Имало едно време в Уест Вилидж", "Инсомния кафе" и "Отсреща". Оригиналното име е "Приятели като нас", но впоследствие го съкращават.

4. Сериалът се снима в студио 24 на Уорнър Брос, Бърбанк, Калифорния, а след края му площадката е преименувана на "Площадката на приятелите".

5. "Приятели" използват 4 камери за всяка сцена.

6. Ако всичко мине добре, за записване на един епизод трябват 6 часа и 10 км лента.

7. Продуцентите на шоуто признават, че в реалността героите им никога не биха си позволили наемите, които уж плащат в сериала.

8. На ден на снимачната площадка на сериала се изпиват 32 кани с кафе и 20 туби вода.

9. Джеймс Майкъл Тейлър (Гюнтер) е бил статист първия сезон, но се появява и по-късно, тъй като само той се справя с кафе-машината. След първата му реплика в сериала сценаристите го кръщават Гюнтер.

10. Бялата дъска в апартамента на Джоуи се рисува от Пол Суейн, електротехника. Понякога рисунката е свързана със сценария, но често са само шеги с екипа.

11. Хладилниците на Моника и Джоуи наистина работят, като съдържанието им е предимно напитки за екипа.

 

 

 „Приятели”

 


12. В началото на "Епизодът с фантазията за принцеса Лея" шестимата приятели влизат в кафето, но на дивана стоят други хора. Това са сценаристите на шоуто.

13. През десетте сезона на "Приятели" Фийби е изпълнила около 25 оригинални песни.

14. Местата за публиката в студиото са 300. Два пъти на ден се поръчват пици, т.е. 85 пици за 300 души.

15. За забавление на публиката между дублите е нает комик.

16. Често режисьор на епизодите е Кевин Брайт, който сменя и шапката на шоуто два пъти на сезон - тя е една за първите 12 епизода и се сменя за вторите 12.

17. За осветяване на снимачната площадка се изразходват 366 киловата електричество. Ежеседмично се дават 1700 долара за закупуването на електрически крушки.

18. Жълтата рамка на вратата на Моника и Чандлър първоначално е било огледало, но се счупило по време на снимките.

19. Остроумието на Пери е толкова легендарно, че сценаристите често се допитват до актьора.

20. В сериала са гостували много известни актьори, сред които Джордж Клуни, Ноа Уайли, Жан Клод ван Дам, Крис Айзък, Шон Пен, Брад Пит, Кристина Апългейт, Рийз Уидърспуун, Дани де Вито, Джулия Робъртс.

21. След одобрението на пилотния епизод и първия сезон на сериала, целият екип заминал на безплатно пътуване до Лас Вегас.

22. Сцената с приятелите, танцуващи около фонтана, била заснета в студиото на Уорнър брадърс в Ел ей в 4 часа сутринта.

23. Изкуственият смях се използва само в моментите, когато публиката не се смее достатъчно дълго или просто смехът не оправдава очакванията на продуцента, Стийв Прайм.

 „Приятели” 24. Екипът се разбира толкова добре и в живота колкото и на екрана. Често се събират да играят покер и скрабъл, а момичетата пазаруват заедно. Слухът, че всички са сключили пакт да не спя един с друг, не е верен.

25. Песента към сериала - "Ще бъда до теб", изпълнена от Рембрандс, е била голям хит от двете страни на океана.

26. "Сентръл пърк", кафето, в което се мотаят приятелите, е прототип на "Манхатън кафе", в Уест вилидж, Ню йорк.

27. В деня на кастинга за "Приятели" Ле Бланк се явил с огромен белег на носа и челото, получен след пиянско падане предната нощ.

28. За ролята на Рейчъл в началото е била избрана Къртни Кокс-Аркет.

29. Когато е избран да участва в "Приятели", Ле Бланк е имал само 11 долара в сметката си.

30. Първото нещо, което Кокс си купила с хонорара от "Приятели" било чисто ново Порше.

31. Лиса Кудроу се дразни, че хората я мислят за толкова глупава колкото е героинята й Фийби. "Всички ми говорят бавно, сякаш съм на десет и нищо не разбирам", разкрива тя.

32. Също като героя си Джоуи Ле Бланк има репутация на женкар. Той е свързван с волейболистката Габриел Рийз, актрисата Мини Драйвър, порно звездата Джена Джеймсън, Кейт Хъдсън и няколко стрйптийзьорки.

33. Според Дженифър Анистън, нейната прочута "Рейчъл" прическа се е получила след като неин приятел й отрязал косата с бръснач.

34. Шуимър се оплаква, че различни жени го преследват и искат той да ги целуне, дори в присъствието на приятелите им.

35. Кокс казва за героинята си Моника: "Тя е обсебена от идеята нещата да са идеални и иска да угоди на всички. С нея си приличаме и това ме плаши".

36. Матю Пери е имал проблеми с болкоуспокояващите и въпреки, че е излизал с красавици като Джулия Робъртс, твърди, че депресиите му се дължат на ниско самочувствие и проблеми с жените.

37. Маймунката на Рос в първия сезон, Марсел, е първият член от екипа на "Приятели", който получава роля в холивудска продукция.

38. По време на сериала няма епизоди, заснети в Ню йорк.

39. "Приятели" е единственият сериал, който е сниман в друга държава. Финалът на четвъртия сезон се снима в Лондон, а финалът на петия сезон, който се развива в Лас Вегас, всъщност е сниман в студиото на Уорнър Брос.

40. Финалът на сериала е излъчен на 6 май 2004 г. И се гледа от 52,5 милиона зрители, превръщайки се в най-гледаното забавно телевизионна предаване за последните 6 години.

41. Според книгата на Гинес за 2005 година, актьорите от най-обичания ТВ сериал са обявени за най-високо платените ТВ звезди.

42. Според британско проучване, прическата на Рейчъл от сериала "Приятели" е най-често срещаната сред дамите по света, като само във Великобритания около 11 млн. жени се подстригват по този начин.

 

 

 

Още за Дженифър Анистън, Приятели

19:45
25.02.2020
Приключенията на Чък и приятели
20:35
25.02.2020
Томас и приятели
02:50
26.02.2020
Томас и приятели

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg