Актуално В програмата

Министърът на транспорта Александър Цветков репортерства за Нова ТВ

Добави коментар

Министърът на транспорта Александър Цветков новият "Звезден репортер" на Нова ТВ
Министърът на транспорта Александър Цветков новият "Звезден репортер" на Нова ТВ

Министърът на транспорта Александър Цветков репортерства за Нова ТВ


ВТОРНИК: За такситата

Предстои промяна в закона за автомобилните превози, който ще позволява на всяка община по свое усмотрение да определи тавана в цените на такситата. По този начин всеки, който вдигне ръка за да спре такси, ще знае каква сума трябва да извади от джоба си.

В проекта на новия закон са предвидени и много сериозни санкции за нерегламентираните превозвачи. Те ще бъдат спирани от движение за 6 месеца при първо нарушение и за 12 - при повторно.


СРЯДА: Споделеното пътуване


Хора, които не се познават, се организират да пътуват заедно на работа, в страната, а понякога извън граница, чрез интернет сайтове.

Челният  опит и безкрайните часове, прекарани в задръстванията, се оказаха страхотно предизвикателство за комбинативните мозъци у нас.

Все по-често в интернет  могат да се прочетат обяви за съвместно пътуване сутрин към работа, до морето, а понякога дори зад граница. Идеята е да се намерят хора, които пътуват в една посока, мислят за природата, нямат нищо против да спестят пари, като условието да се познават, не е задължително.


ЧЕТВЪРТЪК: За телевизията...

На 31 декември 2012 г. телевизията в България ще спре аналоговото излъчване и ще премине към цифрово. Какво точно означава това и какво трябва да знае всеки от нас, за да може и след тази дата да продължи да гледа любимите си предавания?

След въвеждането на цифровата телевизия повечето стари телевизори ще се нуждаят от устройство за приемане на новия телевизионен сигнал. За социално слабите и хората с увреждания държавата ще осигури такива устройства чрез ваучер за закупуването им.

Нужни ли са някакви специални устройства, монтирани на телевиорите ни, за приемане на цифровия сигнал? По какъв начин ще това ще се отрази върху качеството цифровото кодиране на сигнала? Ще има ли някакви финансови облекчения са социално слабите хора и пенсионерите? Ще успеем ли да въведем цифровизацията до края на 2012 г.? Платена ли ще е телевизията след като стане цифрова?

Всички нови телевизори ли са снабдени с цифров тунер? Какви са устройствата, които могат да се монтират допълнително на старите телевизори и каква е цената им?


ПЕТЪК: Offroad

Все повече хора у нас се увличат по offroad. Моторизираните разходки в планината качват адреналина и разтоварват напрежението, те са повод да се срещнеш с приятели и да видиш интересни места. Става въпрос за безопасното шофиране на джипове и АТВ-та, къде може да се тренира този вид екстремно каране и какви състезания се организират и предстоят.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Календар , Звезден репортер

Параскева Джукелова е новият звезден репортер на Нова ТВ

Жасмина Тошкова е новият „Звезден репортер” на „Нова телевизия”

Мартин Чой е новият звезден репортер на “Календар”

Стефан А. Щерев е новият звезден стажант в „Календар”

Бургаският Х фактор Тони Димитрова става звезден репортер на „Календар”