В програмата

НАП започва проверки на имуществото и доходите на митничарите, заснети в разследването на „Нова ТВ”

• От 0/5

НАП започва проверки на имуществото и доходите на митничарите, заснети в разследването на „Нова ТВ”Националната агенция по приходите (НАП) започва проверки на имуществото и доходите на митничарите, заснети в разследването на „Нова телевизия”, заради което депутатът Лъчезар Иванов подаде оставка от всички заемани от него постове в парламента и партия ГЕРБ.

Иванов беше отстранен като заместник-председател на НС, шеф на парламентарната здравна комисия и лидер на софийската организация на ГЕРБ заради опит да спре разследване на репортера Диляна Гайтанджиева за свой приятел митничар.

Данъчните ще проверяват дали имуществото на митничарите Сергей Бранков, Бойко Чакъров, Пламен Иванов и Димитър Аврамов отговаря на декларираните им доходи. От НАП съобщиха, че проверки ще бъдат извършени и на собствениците на автомобили и къщи, в които митничарите живеят безплатно.

„Темата на Нова" показа миналата неделя как митничари със заплата от 600 лв. живеят в имоти за над 1 милион лева и карат скъпи коли на свои приятели.

От приходната агенция уточняват, че досега не е извършвана проверка на митничаря Сергей Бранков и НАП не е правила заключение, че имуществото му съответства на получените доходи.

Името на Бранков нашумя с познанството си с Лъчезар Иванов. Депутатът ходатайствал митничарят да бъде назначен на възлов пост. Преди дни шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов разкри за ходатайството, както и затова, че луксозният джип на Бранков не е бил вписан в декларацията за имущественото му състояние. Освен това, според Танов НАП дала становище, че няма разминаване между доходите и имуществото на Бранков. Самият Иванов също казал, че Бранков е проверяван и е чист.

Сега НАП ще проверява дали имотите, превозните средства и останалите вещи на Бранков и семейството му могат да бъдат придобити с официално декларираните доходи. Такава проверка е възложена и за Пламен Иванов и Бойко Чакъров и техните семейства. Ако бъдат установени укрити доходи ще бъдат възложени пълни данъчни ревизии, които да установят точния размер на неплатените данъци.

Още за Календар, Темата на NOVA

16:40
04.06.2020
Календарни момичета, комедия, Великобритания, 2003 реж. Найджъл Коул, с Хелън Мирън, Джули Уолтърс, Джон Олдъртън, Линда Басет, Анет Кросби, (12 плюс)
12:30
06.06.2020
Темата на NOVA
19:20
07.06.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg