Архив Отечествен фронт

„Отечествен фронт”: За кого бие камбаната - събота, 26 юни 2010 г., 18:00 по Нова ТВ

Добави коментар

От истинска камбанария „Отечествен фронт” представя една необикновена жена с много необичайно призвание, събота, 26 юни 2010 г., 18:00 по Нова ТВ
Тази събота, 26 юни, от истинска камбанария социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” представя една необикновена жена с много необичайно призвание.

Мария Зъбова„Тя се казва Мария Зъбова и за нея изрази като „за кого бие камбаната” са буквална действителност в нейния живот.” – разказва Мартин Карбовски. – „Това е интервю от истинската камбанария. Камбанарията на катедралата „Св. Александър Невски”. Кой е човекът, който има честта да бие най-големите камбани у нас? Как точно се бие камбаната? Може ли човек с невярващо сърце да се справи? Това е тя – леля Мария! Вижте я колко е истинска!

На пръв поглед Мария Зъбова е една съвсем обикновена жена. Но е християнка, православна такава и това я прави леко различна от суеверните хора, живеещи в България. Завършила е математика и френска филология – дори е преподавала в Тунис математика на френски език, но вече 28 години тя бие камбаните на катедралата „Св. Александър Невски”. Празничният звънар на най-големия православен храм у нас е на 80 години, но изкачва без проблем тесните вити стълби до камбанарията. Преди да започне да бие камбаните, леля Мария слага тапи за уши, за да предпази слуха си, защото пее в църковния хор. Започва с голямата камбана, която е около 12 тона, а езикът ѝ е 780 килограма. С много сила и много силна вяра Мария Зъбова бие десетте камбани с часове. Най-дълго е озвучала камбаните при първото посещение на Симеон Сакскобургготски у нас - три часа и двадесет минути без спиране.

Мария Зъбова


„Камбаните са много атрактивни за мен затова, защото произхождам от много религиозно семейство!” – казва леля Мария. – „Когато се изкачвам към камбанарията, винаги благодаря на Бога за това, че и днес ми е дал сила и възможност да бия камбаните, да приканя всички колебаещи се християни да влязат в храма...”

Мария Зъбова„Така изглежда светът от камбанарията. Напомням ви – всеки ден дяволът идва и ви предлага камбанария, от която да виждате света както си искате!” – коментира Карбовски. – „Но светът е един и колкото и ъгли да има, малко са хората с истински камбанарии в главата си. Показваме ви тази жена, защото тя разполага с енергията на истински светец, който тихомълком и силно работи за вярата. Това е една жена, която иска ясно и просто да ви приобщи към Христос. И такива като нея трудно стигат до телевизора... Ще ви го кажа просто, а вие го приемете патетично – камбаната бие за вас, а жената, която я бие, е Леля Мария!”

”Отечествен фронт”, събота, 26 юни 2010 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт , Мартин Карбовски

Косьо Филипов ще води предаването на Мартин Карбовски

Плевенчанката Зара: Гордея се, че снимах "катерицата си"

Мартин Карбовски и Косьо Филипов с ежедневно предаване Дневен ред по TV7

Забавна, красива, хаплива и музикална новогодишна програма по ТВ 7

Карбовски в ефира на TV7