Актуално bTV Репортерите

bTV Репортерите: “Анатомия на злото” - неделя, 20 юни от 19.30 часа, по bTV

Добави коментар

bTV Репортерите ще разкаже повече за „престъпленията от омраза” и за липсата на такава формулировка в БГ законите - неделя, 20 юни от 19.30 часа, по bTV
bTV Репортерите: “Анатомия на злото” - неделя, 20 юни от 19.30 часа, по bTVТази неделя предаването bTV Репортерите ще разкаже повече за „престъпленията от омраза” и за липсата на такава формулировка в българското законодателство. Преди седмица побоят в трамвай 20 отключи този дълго премълчаван проблем.

Колко престъпления са останали без наказание днес никой не може да каже. Никой не води статистика за тези криминални прояви. Но потърпевшите имат какво да разкажат – за свободата да си различен, за невъзможността да смениш цвета на кожата си, за обидите,  за раните и за омразата, с които се срещат всеки ден.

Репортерът Кристина Владимирова и операторът Валентин Николов ще срещнат зрителите с Георги Лазаров – момче, което не крие, своите хомосексуални наклонности. Заради това обаче преди няколко години той е пребит от група младежи в Борисовата градина. Случаят на Георги поразително напомня случая на Михаил Стоянов - момчето, което преди 2 години беше убито на същото място заради това, че прилича на гей.
 bTV Репортерите ще разкажат повече и за Джавед Нури – бежанец от Афганистан, който отдавна не брои обидите, които чува всеки ден заради цвета на кожата си. За 8-годишния си престой у нас обаче той е пребиван жестоко пет пъти.
 
Какво отключва тази агресия? И може ли да се говори за организирани групи? Мнението на психолози, анализатори и институции ще бъде показано в предаването bTV Репортерите – тази неделя от 19.30 часа.
 

Автор: Кристина Владимирова
Оператор: Валентин Николов
Монтаж: Витали Варадинов
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители