Актуално Други

„Секънд хенд” е работното заглавие на новия сериал по БНТ

Добави коментар

БНТ започва снимките на нов комедиен сериал с работното име „Секънд хенд”
Секънд хендБНТ започва снимките на нов комедиен сериал с работното име „Секънд хенд”

Работното име на новия комедиен сериал на БНТ е „Секънд хенд”, тип „ситком” с времетраене 27 минути на всяка серия. Филмът е по идея на Григор Лефтеров, който е сценарист и режисьор. Участват актьорите: Николай Урумов, Филип Аврамов, Илка Зафирова, Жанет Иванова, Гергана Данданова, Пламен Великов. Засега сценария е готов и одобрен за шест серии.

„Секънд хенд” е ситуационна комедия, в която действието се развива основно в магазин „Секънд хенд” - магазин за дрехи втора ръка. Изборът на мястото не е случаен. Този тип магазини са запазена марка за битието ни през последните години. Те са навсякъде. Самият израз „втора ръка” се е превърнал в крилата фраза, когато трябва да се коментират различни страни от нашия живот.

Магазин „Секънд хенд” продава всевъзможни шарени дрехи. Но и хората, които го посещават са шарени. От най-бедните – до хора с уж престижни професии: учители, инженери, журналисти. Това е един пъстър свят, който в някакъв смисъл е умален модел на нашия живот. Това е магазин-кръстопът, през който преминават галерия от типажи.        

Ситкомът с работно име „Секънд хенд” ще разчита  на стандартните схеми, върху които се гради комедията. Героите и събитията често ще са преувеличени. Целите и стратегиите често ще са глупави или ексцентрични. Важните въпроси често ще са маловажни. Водени от слабостите на своя характер героите ще бъдат непрекъснато въвличани в конфликти, както между самите себе си, така и с проблеми и хора извън основната група.
   
Главните герои в  „Секънд хенд” са шест. Те са равноправни (няма доминиращи). Това са:

ЖОРЖ  (Николай Урумов)
– собственик на магазина.

ГРЕТА(Илка Зафирова) – касиер-счетоводител.

ЛИЛИ (Жанет Иванова)
– продавачка в магазина.

ЕВА (Гергана Данданова) – продавачка в магазина, около 25 годишна

НИКОЛАЙ (Пламен Великов) – продавач в магазина на около 25 години.

ПЕТКО (Филип Аврамов) – охрана, общ работник и шофьор в магазина.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Секънд хенд