Архив Отечествен фронт

”Отечествен фронт”: Мартин Карбовски опитва Падмасана/ или поза на лотос

Добави коментар

”Отечествен фронт” ви предлага не просто да не ядете, а да станете йога, събота, 8 май, 18:00 по Нова ТВ
”Отечествен фронт” ви предлага не просто да не ядете, а да станете йога, събота, 8 май, 18:00 по Нова ТВ

Лазарина Лазарова и Карбовски


В едно полезно за преяли по празниците предаване Карбовски признава, че е много по-лесно да се сбие с тълпа селяни от Лобош, отколкото да прави асани с баба-йога


Тази събота, 8 май социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” предлага една алтернатива на преяждането и препиването по празниците. „ОФ ви предлага не просто да не ядете, а да станете йога! Йоги сте виждали, но нашенска баба-йога ще ви покажа само аз!” - разказва Мартин Карбовски. – „Защо ви занимавам с баба-йога Лазарина? Защото нацията остарява. Днес е празник и здравите отиват да пият и да плюскат. Но пред телевизорите остават бедните и болните, които всячески се опитват да се закрепят за живота. Един от начините да се закрепите за живота, е да станете йога. Ще ядете по-малко. Ще дишате по-малко. Ще пестите електроенергия. Ето защо ви разказваме за бабата-йога – за да тренирате за дълъг живот в България!

Лазарина Лазарова и Карбовски


Лазарина Лазарова е на 78 години и йогата е нейната борба. Погребала е едната си дъщеря, преборила е рака на гърдата и е загубила съпруга си.


Тя е йога, не толкова за себе си, а заради дъщеря си. Тя иска да бъде здрава не за да живее дълго и добре, а за да не причинява неудобства на дъщеря си. „Знам колко трудно се гледа болен човек – карала съм болната си дъщеря в инвалидна количка... Гледах и мъжа си на легло и знам какво е! Не искам да бъда в тежест!” Лазарина няма внуци – дъщеря ѝ все още не е срещнала своя принц. Моментите на отчаяние преодолява чрез заниманията си по йога сред младите. И може да прави не само падмасана (поза на лотос), но и много други асани.

„В това издание на ОФ и водещият прави упражнения! На какво ли не се подлагаме, за да ви разкажем какво става наоколо.” – коментира Карбовски. – „Причинявам си леки изкълчвания и ужасни изтръпвания, защото и аз съм българин, а българите са обратното на йогите – те са анти-йоги, те обичат да пият и да ядат, а най-тежкото им упражнение е сексът с чужда жена... От Карбовски няма да стане йога, затова тук продуцентите ме предупредиха – не правете това сами в къщи, защото ще си навехнете крака като мен... Защо ви разказвам за баба-йога Лазарина? Отначало ми беше смешно да си говоря с нея. После ми стана тъжно. После ме заболяха чакрите и кундалините и няколко ребра...

нашенска баба-йога - Лазарина на 78 годиниБабата-йога е един от последните свестни хора у нас. Те са скромни и невидими.

Те се грижат за себе си, колкото да не са ни в тежест. Те нямат внуци, следователно са на изчезване.
Те са вегетарианци, а и да не са – нямат пари за месо.

Техният паметник е всяка една бабичка, която се грижи да живота като призрак – да ни е добре да нас, дори и на цената нея да я няма от човешката карта.

Лазарина Лазарова и Карбовски


Бабата-йога е символ на моята страна – стара, без генетично бъдеще, изтърпяла много, но добра, смирена и спортуваща. Оптимистично спортуваща – безнадеждно бих казал, спортуваща
. Хората са по-силни от живота! Не се страхувайте от смърта – посрещнете я в поза лотос. Честит празник, не спирайте да пиете, а утре, когато си търсите донор за черния ви дроб, гледайте да е йога!”

”Отечествен фронт”, събота, 8 май 2010 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”