Темата на Нова

"Темата на Нова":Клайдерман в София -събота, 3 април, 19:30 ч.

• От 0/5


"Темата на Нова":Клайдерман в София -събота, 3 април, 19:30 ч.

Събота, 17 април, 19:30 ч.
тема: Клайдерман в София
автори: Ваня Дикова
оператор: Даниел Антов

РичардРичард Клайдерман е може би най-популярният съвременен пианист. Според критиката просто, защото съумява да намери успешна за продаване формула. За феновете това се дължи на гения, съчетал класическото звучене на пианото с модерната поп музика. В репертоара си френският виртуоз включва песни, изпълнени от  звезди като Мадона, Стиви Уондър и Майкъл Джексън.

„Моята музика съчетава два стила, казва пред Нова ТВ музикантът. Тя е едновременно класическа и популярна, общо достъпна за широката аудитория. Аз се опитвам да влагам в нея цялата си чувствителност и да бъда колкото се може по-откровен с публиката. А успехът ми се дължи на комбинацията между три елемента – първо пианото, второ моят репертоар и не на последно място моето изпълнение, моята чувствителност. Надявам се да успеем да продължим така, върви добре вече 30 години и дай боже да има още.”

Години след като „Балада за Аделин” донася на Клайдерман определението „човекът, направил най-много за популяризирането на пианото след Бетовен”, виртуозът вече има зад гърба си 90 милиона продадени албума и концерти във всички краища на света...

Още за Темата на NOVA

19:20
29.03.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg