Актуално В програмата

Ваня Щерева е новият звезден репортер на „Нова телевизия”

Добави коментар

Ваня Щерева е новият звезден репортер на „Нова телевизия”


Ваня ЩереваВаня Щерева – певица, актриса, дизайнер и писателка, е новият звезден репортер на „Нова телевизия”.
Тази седмица, в централната емисия „Календар”, тя ще покаже постиженията си като журналист.  

Понеделник: Може ли министърът на образованието за реши задача за 7-ми клас?

Оказва се, че Сергей Игнатов би се затруднил така, както родителите на ученици от средните класове, които са принудени да учат уроците заедно с децата си.
Оказва се, че учебниците са написани сложно, препълнени са с излишна информация и терминология...
Какво предвижда реформата в средното образование и ще се вземат ли предвид предложенията на учители, ученици и родители, с които Ваня Щерева излага в репортажа си.

Вторник: Добрите дела
Ако човек иска да направи добро дело за някого, къде трябва да иде? Това пита случайни минувачи Ваня Щерева. Тя среща и хора, които разказват за добрите дела, които правят. На тях звездният репортер подарява картичка със сърчице, направена специално за хората, които правят добри дела...
В крайна сметка става ясно от признанието на една продавачка на сувенири, че не е нужно специално място и време, стига да иска, човек винаги и навсякъде може да направи добро дело!

Сряда: Пътници и контрольори
Какво става, ако се качим без билет в автобуса, защото на спирката не е имало, а шофьорът не продава? Оказва се, че според правилника на градския транспорт, шофьорите са длъжни да продават билетчета, но ако нямат и пътниците биват хванати от контрольорите без билетче - тогава трябва да бъдат глобени, както пътуващия гратис, така и ...шофьора.
Мнозина са били свидетели на първото, но пък едва ли някой е бил свидетел как контрольорите глобяват своя колега...

Четвъртък: Правата на музикантите

Ваня Щерева интервюира свои колеги- музиканти, които искат промени в закона за електронните медии, които да гарантират излъчването на определен процент българска музика.
Те обясняват как са уредени нещата в повечето европейски страни, както и при нашите балкански съседи. На повечето места се излъчва преимуществено родна музика за сметка на англоезичната или така наречената чуждоезична. Възможно ли е това да се случи и у нас - звездният репортер се обръща към председателя на Комисията по култура в 41-то Народно събрание Даниела Петрова.

Петък: Професия репортер

След като Ваня Щерева в продължение на една работна седмица се опита да бъде звезден репортер, тя установява, че макар да ѝ се удават различни неща - да пее, да бъде актриса и писателка - професията на репортера се оказва доста по-сложна, отколкото изглежда на пръв поглед и тя установява, че тази работа не е за нея...
Щерева се обръща към репортерите на „Календар” - Евгений Генчев, Иван Черкезов и водещият Христо Калоферов с въпроса как се справят с тази работа, кое е най-трудното в нея и какви съвети биха дали на бъдещите звездни репортери...

 
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Календар , Звезден репортер

Параскева Джукелова е новият звезден репортер на Нова ТВ

Жасмина Тошкова е новият „Звезден репортер” на „Нова телевизия”

Мартин Чой е новият звезден репортер на “Календар”

Стефан А. Щерев е новият звезден стажант в „Календар”

Бургаският Х фактор Тони Димитрова става звезден репортер на „Календар”