Архив Отечествен фронт

”Отечествен фронт”, събота, 27 март, 18:00 по Нова ТВ

3 коментара

Сива Евангелска Икономика или как се правят по 150 бона месечно, без да им се плащат данъците в ”Отечествен фронт”, събота, 27 март, 18:00 по Нова ТВ
Сива Евангелска Икономика или как се правят по 150 бона месечно, без да им се плащат данъците в ”Отечествен фронт”, събота, 27 март, 18:00 по Нова ТВ

В последната събота на месец март социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” е посветен на един малко позабравен, но много наболял проблем от десет години насам – религиозните секти.

В търсене на своята вяра една удавничка в морето от магии, екстрасенси и всякакви секти едва спасява от лепкавите ръце на божиите наместници на земята. Тя се казва Снежана и е от Варна.

Снежана от Варна

На 18-годишна възраст неин съсед-лечител я заплашва, че ако не започне да спи с него ще ѝ направи черна магия.
За да се оттърве от черния магьосник тя се обръща за помощ към дъновист. Формулите на белия магьсник помагат и съседът ѝ се изнася от блока и изчезва от живота й. За да излечи завинаги злите сили, в чиято жертва неволно се е превърнала, Снежана решава да се обърне към християнството, но на кръщенето ѝ попът е видимо пиян и това я отвращава от православието.

Тя се отвръща от църквата, но не и от вярата и продължава да я търси, само че отново на погрешното място - попада на евангелска църква във Варна с пастор някой си Рик. Лидерите на църквата проповядват колко е важно да се дават пари и че членовете ограбват Бог, ако не плащат „десятък”. Така на всяка служба църквата събира дарения, а членовете ѝ плащат десет процента от доходите си всеки месец.

Освен че плаща десятък от около сто и петдесет лева Снежана готви за студентите, на които пасторът Рик помага и с пари.
Според нея членовете на църквата само във Варна са около 1500.

„Кратка сметка по това, което ни казва Снежана.” – коментира Мартин Карбовски. – „Ако наистина 1500 човека дават по 100 лева – това са 150 000 лева на месец! И то само от Варна! После - поне в десет големи града евангелските църкви работят и произвеждат кинти – това са милион и половина на месец само от дарения на ръка в дискоса.

Това е сива евангелска икономика!
Ето така дребните неща като вярата в Бог - вашата вяра в Бог - се превръща в милион и половина на месец, необлагаеми, които Бог никога не получава!” Разочарована от манипулацията и голямото противоречие между думите и делата на лидерите Снежана напуска църквата и се запознава с епископ-евреин Рами, който твърди, че Господ му говори, че е от МОСАД и че лесно може да стане министър-председател на България. Той ръкополага Снежана за пастор и двамата със съпругата му Ани я приютяват в дома си, за да ѝ помагат докато лекува тежко заболяване.

СнежанаСнежана иска да се учи от него и е любопитна как живее един свят човек. Епископ Рами обаче не се държи като такъв – коментира прашките на жените по улицата, прегръща и целува по особен начин младите момичета, а съпругата му Ани има странни навици – да опипва гърдите на приятелките си и... малки деца. Снежана приема Рами като баща и учител до момента, в който Ани ѝ казва, че мястото ѝ е в тяхното легло, че евреите могат да имат втора съпруга, ако първата няма деца и че за Снежана ще е голяма чест да има дете от Рами.

Винаги сме притеснени, когато разказът на някой от нашите герои започне да става твърде интересен! Ваша работа е да вярвате или да не вярвате на Снежана. Но трябва да се замислим над едно нейно изречение – тя казва: „Пред хората се представят като едни, а вкъщи са съвсем различни.” Това важи за всички жреци на Господ от създаването на човечеството до сега. Това е истината – по делата им ще ги познаете. Къде е Господ в цялата тази история?

Няма Господ! И закон няма! Остава само на вас да можете да смятате, да мислите и да бягате бързо от тези, които твърдят, че имат мобилния телефон на Господ и си говорят с него преди обяд...
Направихме този филм, за да ви уплашим. Винаги, когато ти казват, че Бог е наоколо, си пазете половите органи и портмонетата! Обърка се светът и никой вече не прави добро, а всеки се представя за божий наместник.

Много често именно божиите служители са дяволски създания, чрез които говори грехът или обикновения грабеж. Днес ви срещнахме със Снежана - тя е именно от онези безумци, но се надяваме, че пред нас е казала истината. Онази истина, която трябва да ви предпази от глупостта да вярвате в църкви.

Да вярвате в шамани и жреци. Трябва да се вярва в Господ! Повярвайте ми! Първо повярвайте на мен, а после на него! И пуснете в процепа на вашия телевизор своята лепта. Кой колкото може. Ние ще я съберем, а той, Господ ще ви е благодарен.”

”Отечествен фронт”, събота, 27 март 2010 г., 18:00 по Нова телевизия
Не го изпускай, няма повторение!
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт , Мартин Карбовски

Косьо Филипов ще води предаването на Мартин Карбовски

Плевенчанката Зара: Гордея се, че снимах "катерицата си"

Мартин Карбовски и Косьо Филипов с ежедневно предаване Дневен ред по TV7

Забавна, красива, хаплива и музикална новогодишна програма по ТВ 7

Карбовски в ефира на TV7