Актуално Темата на Нова

"Темата на Нова" - 28 юни и 29 юни

Добави коментар

„Мистерията около (само)убийството на македонския журналист и сериен убиец” - 28юни и „Реални ли са цените на горивата”- 29 юни
Събота, 28 юни, 19:45 ч.

тема: „Мистерията около (само)убийството
на македонския журналист и сериен убиец”


автор: Александрина Аврамова
оператор: Огнян Пенев

Екип на „Нова телевизия” се срещна и разговаря със сина на една от жертвите. Пред българската камера приятели на убиеца и негови съседи не скриват потреса си от случилото се, като отбелязват че ВладоТаневски е минавал за едни от интелектуалците на малкото градче Кичево, в което все пак всички се познават.

Срещу Таневски е повдигнато обвинение за убийството на три жени - Живана Темелковска, Митра Силяновска и Любица Личовска. Телата на жените бяха открити обезобразени на безлюдни места в различни райони на страната. Предполага се, че журналистът е убил още една жена, която се води като безследно изчезнала от няколко месеца.




Неделя, 29 юни, 19:45 ч.
тема: „Реални ли са цените на горивата”

автор: Елена Гюрова
оператор: Станислав Илиев

Величка Маринова – директор „Забранени споразумения” в Комисията за защита на конкуренцията и генералният директор на „Лукойл-България” Валентин Златев ще коментират има ли картелно споразумение между големите петролни компании и какви са очакванията им за ръста на горивото.

Как се стигна до тук? До преди няколко години цена от 65 долара за барел петрол се струваше извънземно недостижима за петролните анализатори.

Ние, обикновените потребители се мръщехме, когато давахме за литър бензин лев и 50. Още повече се вкиснахме, когато преди няколко години дизеловото гориво започна да догонва бензина. Настигна го, че дори и го надмина.

Анализаторите посочват две причини за това. От една страна е високото търсене, заради нарасналото производство на дизелови автомобили по света. От друга обаче е технологията на преработка на петрола за превръщането му в дизел. От един барел нефт например излизат около 120 литра бензин, но само 40 литра нафта.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

12:30 20.04.2024
Тв програма NOVA
19:20 20.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 20.04.2024
Тв програма NOVA NEWS
19:20 21.04.2024
Тв програма NOVA
19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA