Темата на Нова

"Темата на Нова" - 28 юни и 29 юни

NOVA • 0/5

Събота, 28 юни, 19:45 ч.

тема:„Мистерията около (само)убийството
на македонския журналист и сериен убиец”


автор: Александрина Аврамова
оператор: Огнян Пенев

Екип на „Нова телевизия” се срещна и разговаря със сина на една от жертвите. Пред българската камера приятели на убиеца и негови съседи не скриват потреса си от случилото се, като отбелязват че ВладоТаневски е минавал за едни от интелектуалците на малкото градче Кичево, в което все пак всички се познават.

Срещу Таневски е повдигнато обвинение за убийството на три жени - Живана Темелковска, Митра Силяновска и Любица Личовска. Телата на жените бяха открити обезобразени на безлюдни места в различни райони на страната. Предполага се, че журналистът е убил още една жена, която се води като безследно изчезнала от няколко месеца.
Неделя, 29 юни, 19:45 ч.
тема: „Реални ли са цените на горивата”

автор: Елена Гюрова
оператор: Станислав Илиев

Величка Маринова – директор „Забранени споразумения” в Комисията за защита на конкуренцията и генералният директор на „Лукойл-България” Валентин Златев ще коментират има ли картелно споразумение между големите петролни компании и какви са очакванията им за ръста на горивото.

Как се стигна до тук? До преди няколко години цена от 65 долара за барел петрол се струваше извънземно недостижима за петролните анализатори.

Ние, обикновените потребители се мръщехме, когато давахме за литър бензин лев и 50. Още повече се вкиснахме, когато преди няколко години дизеловото гориво започна да догонва бензина. Настигна го, че дори и го надмина.

Анализаторите посочват две причини за това. От една страна е високото търсене, заради нарасналото производство на дизелови автомобили по света. От друга обаче е технологията на преработка на петрола за превръщането му в дизел. От един барел нефт например излизат около 120 литра бензин, но само 40 литра нафта.

Още за Темата на NOVA

12:30
24.10.2020
Темата на NOVA
19:20
25.10.2020
Темата на NOVA

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за "Темата на Нова" - 28 юни и 29 юни (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg