Архив Отечествен фронт

„Отечествен фронт” започва нова поредица „Съдия-изпълнител”

Добави коментар

Тази събота, 6 февруари, 18:00 по Нова ТВ „Отечествен фронт” започва нова поредица с кодовото име „Съдия-изпълнител”.
Тази  събота, 6 февруари, 18:00 по Нова ТВ „Отечествен фронт” започва нова поредица с кодовото име „Съдия-изпълнител”.

„Отечествен фронт” започва нова поредица „Съдия-изпълнител”Тази събота, 6 февруари социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” започва нова поредица с кодовото име „Съдия-изпълнител”. В условията на икономическа криза, обедняване и увеличаващи се лоши кредити сянката на съдия-изпълнителя, така добре позната от разказа „Андрешко” на Елин Пелин, отново надвисва над много българи. „С помощта на нашия приятел съдия-изпълнител Петков ние започваме една серия за съдбите на хората, с които съдия-изпълнителят си има работа.” – обяснява Мартин Карбовски. – „Съдия-изпълнителят в този филм иска само едно – двама души да се разберат. А вие знаете колко е трудно в България двама, цели двама човека, да се разберат.”

За едни съдия-изпълнителят е най-лошият, а за други – най-добрият човек. Така е и в семейството на Григор Захариев и Наталия Луцик. Двамата се срещат чрез сайт за запознанства. Той е българин, а тя – рускиня – нещо, което Григор не разбира в началото, защото тя живее в Чехия. След кратка кореспонденция я кани в България и двамата живеят известно време заедно. Той се представя за бизнесмен с няколко фирми. Тя има две условия да продължат връзката си – да се оженят и той да се грижи за сина ѝ от първия ѝ брак. Двамата сключват брак – според нея и двамата са го искали, а според него – фиктивен. Живеят в къща край София, тя забременява, а той ѝ приписва фирмата си. Детето им се ражда и започват проблемите. Той иска тя да изтегли кредити, а тя отказва...

„Отечествен фронт” започва нова поредица „Съдия-изпълнител”


Днес двамата вече са разведени и единственият начин да се разберат е чрез съдия-изпълнител. За Наталия той е най-добрият и приятел в момента, а за бившия ѝ съпруг – човекът, който ще го остави на улицата, защото след развода съдът е присъдил десетмесечният им син заедно с майката да живее в бившето им семейно жилище до навършване на пълнолетие. Единият ползва семейното жилище за разменна монета, а другият – детето. Наталия не иска къщата – тя иска паспорта на сина им и декларация от бившия си съпруг, с която безсрочно може да пътува извън страната с детето. Григор отказва доброволно да предаде цялата къща във владение на бившата си съпруга, защото са обитавали само един етаж от нея... Следва класическо документално реалити в стил „на ти си куклата, дай си ми парцалките” и сцени тип „дай ми детето, за да ти оставя къщата”.

„Отечествен фронт” започва нова поредица „Съдия-изпълнител”


„Не знам защо ми се струва, че такава история трудно може да бъде разказана с французойка, но задължително в нея има българин. Рускинята помислила, че бездетния богаташ с къща в село Мрамор е добра партия на тия години. Но българинът-богаташ е винаги мираж – той се оказва „господин за един ден” и всичко отива по дяволите. Рускинята - изненадана, българинът - прецакан. Как да не се появи съдия-изпълнителят, кажете ми!” – коментира Карбовски.

„Отечествен фронт” започва нова поредица „Съдия-изпълнител”– „Има истории и филми без поука. Нашият филм днес обаче не е от тях. Поуката е винаги да внимавате с тази експлозивна смес, в която са забъркани интернет и рускини. И не само рускини, ами украинки, румънки, африканки, и прочие азиатки. Жената търси в мъжа сигурност. Като не я намери, си вдига дармите и отива при друг мъж. Тя винаги е длъжна да търси по-добър баща за децата си. Все едно търси по-добри батерии за фенерчето си. Това е „Отечествен фронт”, където днес нямахме положителни герои. Положителният герой е съдия-изпълнителят, който гарантира споразумението между рускинята и българина. Детето отива в чужбина, мъжът остава сам в къщата си. Думата днес обаче не ни е за панаира, който видяхте. Думата ни е за детето. Утре детето няма да знае кой точно е баща му. Утре детето ще е също така неподготвено за живота, както тези възрастни хора, които видяхте. Утре детето ще порасте умно като майка си и заможно като баща си. Днес то е бебе и му е спестен срама от тези човешки отношения. Според мене това дете трябваше да бъде взето от съдия-изпълнителя – той, макар и чиновник, струва ми се щеше да му даде повече обич, отколкото героите днес в нашия филм. А щом сме стигнали дотам да чакаме обич за децата си от съдия-изпълнителите, значи всички заедно сме на страшно погрешен път. Довиждане до следващата ни среща, когато съдия-изпълнителят ще ни доведе до вашия праг. Опитайте се да ни посрещнете културно!”  

”Отечествен фронт”, събота, 6 февруари 2010 г., 18:00 по Нова телевизия

 
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”