Актуално Темата на Нова

"Темата на Нова":Без предупреждение, събота, 6 февруари, 19:30 ч.

1 коментар

"Темата на Нова": Няма предупреждение. Всичко започва неочаквано....Чупят се стъкла. Падат тухли и керемиди, в събота, 6 февруари, 19:30 ч.
Събота, 6 февруари, 19:30 ч.

тема: Без предупреждение
автор: Александрина Аврамова

Няма предупреждение. Всичко започва неочаквано. В един момент вървиш по улицата. В следващия – улицата започва да се мести, да трепери, да се руши. Силен, бучащ звук заглушава писъците на хората. Чупят се стъкла. Падат тухли и керемиди. Някъде се отваря огромна пукнатина. Сградите започват да се клатят. Да се местят. Да падат. Като че ли идва края на света...

Няма много какво да се направи, за да бъдат избегнати природните бедствия. Част от живота на нашата планета. Частичка от вътрешната ѝ енергия. Те са неизбежни.

И ако си мислите, че сте стъпили здраво на едно парче скала, наречено Земя, бъдете убедени, че грешите. Защото ние живеем в непрекъснато потреперващия белтък на едно рохко яйце, горещо отвътре и с много тънка и крехка обвивка.

А сигурните ни и спокойни жилища, построени върху стабилни основи, всъщност се крепят върху големи, подвижни скали, наречени „тектонични плочи”. Те се местят бавно, но непрекъснато, влизат една под друга, застават една до друга, подреждат се по различен начин. Това обаче ние не го забелязваме. Откриваме го, едва когато земята под краката ни стане нестабилна и се разтресе...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

12:30 20.04.2024
Тв програма NOVA
19:20 20.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 20.04.2024
Тв програма NOVA NEWS
19:20 21.04.2024
Тв програма NOVA
19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA