Актуално В програмата

Българин, открил лекарство срещу рак, е първи гост в новия сезон на „Емигранти”

4 коментара

Българин, открил лекарство срещу рак, е първи гост в новия сезон на „Емигранти”, понеделник, 25 януари

ЕмигрантиВторият сезон на „Емигранти” с Мартин Карбовски започва в понеделник, 25 януари. След големия интерес към нестандартния разказ за живота на българите в чужбина, „Нова телевизия” ще излъчва новите 12 епизод всеки понеделник от 21:00 ч. „Отечествен фронт” продължава да се излъчва в обичайния си ден и час - събота, 18:00 ч.

„Емигранти” предлага поглед от малко по-различен ъгъл  към съдбата на около милион българи, които изкарват своя и на роднините си хляб в чужбина. За да не бъдем голословни ще посочим само един пример: по груби сметки в Гърция има около 100 000 българи, повечето жени, повечето - над 35-годишни, които работят като чистачки или домашни помощнички, иначе казано - слугини.

Екипът на предаването посети няколко от т.нар. „графии” -  местата, където се събират и изпращат чрез микробуси колети и пари, при това абсолютно недекларирани, за България. Работещите там изчисляват, че всяка жена праща средно 200 евро месечно на близките си. При 100 000 емигранти, това прави 20 000 000 евро.

20 000 000 евро, които всеки месец „невидимо” се вливат в българската икономика...


При това всеки месец.


При тези простички сметки Законът за държавния бюджет на американския възпитаник Симеон Дянков добива съвсем различни параметри.

Този пример е само един от 12-те разказа за реалния живот на българите в чужбина. Как се отнасят с тях работодателите им или „чорбаджиите”, както те ги наричат? Как им се отразява световната икономическа криза? Защо палатка в Булонския лес е за предпочитане пред апартамент във Варна? Ще станем ли някога „първа ръка” хора в Европа? Отговорите на тези и много други въпроси идват от Австрия, Германия, Франция и Гърция - в „Емигранти”.

ЕмигрантиВерни на традицията, във всеки сезон представяме на зрителите и една нетипична емигрантска история. В миналия сезон това беше Пламен Иванов от Враца, откривател на Рогозенското съкровище, който се трудеше в каучуков цех край Валенсия. Този път избрахме Продан Христов - българин, открил лекарство срещу рак.

„Защо българин?”


пише германски вестник на първа страница след като става ясно, че българинът Продан Христов е открил лекарство срещу рака. Той е роден в малко селце до Карлово през 1923 г. Историята за бягството му от комунистическия режим през 1955 г. е сюжет за друг филм, но нашият е за лекарството против рака. „Право да си кажа, аз в началото нямах представа какво е раково заболяване!”, признава Продан, и разказва как, прилагайки знанията си за билките, стига до активна съставка от див божур и овча опашка, която влияе върху раковите клетки: „Аз открих лекарството за три месеца само!... То е и късмет цялата работа!”

Първоначално Продан Христов предлага лекарството си на пациенти в Германия. След това заминава за Австрия и решава там да се опита да го регистрира: „Шест години те правеха опити да го откраднат!”. Българинът разказва как в Австрия не регистрират лекарството, защото отказва да даде технологията за производството. В момента произвежда сам лекарството в малка лаборатория във Виена, а

формулата я знае само той

От години се опитва да регистрира лекарството в България като си представя, че производството му у нас ще донесе много икономически облаги за страната.

 

Продан Христов

 

Иска да продаде формулата, а получените пари да инвестира в България: „Искам да оставя нещо след себе си!... Това лекарство е целият ми живот!”

Лекарство, което лекува рак - щеше да звучи невероятно, ако не бяхме издирили излекувани с малките количества, които Продан Христов успява да произвежда сам. Мъж от София излекува кожен рак след прием на лекарството в продължение на година и половина: „Аз се излекувах с Антималигноцит!... Ефектът на лекарството е безспорен! Никой не може да ме убеди в друго, защото аз съм човекът, минал по този път!... Продан Христов е създал нещо много просто, а това, че е просто е потвърждение, че е гениално!”

Жена получава страшната диагноза тумор в черния дроб с разсейки миналата година и в продължение на шест месеца приема лекарството му.
В резултат на това разсейките изчезват, а основната част на тумора се капсулира...

Но въпреки тези и стотици други доказателства, около лекарството против рак цари мълчание. Всъщност никой не казва, че то не действа. Единственото, което се казва е, че не е регистрирано. Омагьосан кръг от нежеланието на чиновниците и фармацевтичните компании, желанията на онко-болните и условията на Продан Христов, който е

готов да отнесе тайната си в гроба

Независимо дали вярваме или не, независимо дали лекарството има такъв ефект, както всички твърдят, независимо дали би могло да излекува някого, ще бъде голям грях да изгубим неговата тайна съставка.

Продан Христов иска да продаде формулата за лекарството си, защото това е целият му живот.
Иска да помогне на болните, на хората от улицата, а не на политиците и големите фармацевтични компании. И много иска лекарството да се произвежда в България, въпреки че е убеден, че ако не е бил  напуснал родината си, сега лекарството нямало да го има...

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Eмигранти

„Емигранти”: Продан Христов се отказва?

„Емигранти”: Когато бях овчарче... купих компютър на децата си, петък, 16 април

„Емигранти”: Емиграцията на красивите българки, петък, 9 април, 23:30 часа, Нова ТВ

„Емигранти” на Мартин Карбовски вече в петък, 2април 23:30ч.

Истински турски сериал в „Емигранти”, понеделник, 15 март, 21:00 часа