В програмата

„НепознатиТЕ”: „Отвъд Боливуд” - неделя, 13 декември от 12:00 часа по bTV

• От 0/5

„НепознатиТЕ”  надникват зад кулисите на Боливуд

Какво се крие зад коОтвъд Боливудмерсиалния успех на киното в Боливуд? Къде се създават музикантите, певците и танцьорите на най-известните индийски филми? „НепознатиТЕ” търсят отговорите на тези въпроси тази неделя от 12:00 часа по bTV във филма на журналиста Георги Тошев „Отвъд Боливуд”. Заедно с оператора Виктор Попов, режисьора Мария Арангелова и продуцента Румяна Цанчева екипът разказва какво се случва зад кулисите на прочутите индийски филми, изпъстрени с песни и танци. „Отвъд Боливуд” е филм за това как индийската традиционна музика се e съхранила през вековете и как продължава да е в основата на най-комерсиалното изкуство в Индия  – боливудското кино.

Отвъд Боливуд


„Този филм не обяснява каква е индийската музика, а чрез свидетелства на хора, които се занимават с музика и танц разкрива как се случват музиката и танца. Филмът няма претенциите да изчерпва темата „индийска музика и танц”, а само да разкаже за опита на някои от най-известните индийски музиканти и танцьори, както и на българския музикант Марина Великова как традиционната музика и танц се превръщат в начин на живот”, казва Тошев. Филмът ще въведе зрителите в лабораторията на традиционните индийски изкуства. Той  разкрива и тайнствената връзка, наречена Гуру-шиша, което означава учител- ученик.

Отвъд БоливудЕдин от най-прочутите индийски музиканти Мадхуп Мудгал дава първото си интервю за българска телевизия. Мудгал е вокалист, композитор, диригент, духовен и административен водач на един от най-големите институти за индийска традиционна музика и танц в света "Гандарва Маха Видеале", където се обучават повечето звезди в Боливуд. Георги Тошев се среща и с Судха Мукхопатиа, една от най-известните Одиси танцьори днес в Индия.  

Филмът „Отвъд Боливуд” е пътешествие из пъстрия свят на индийската традиция и модерното боливудско кино, който зрителите ще видят тази неделя от 12:00 ч. в «НепознатиТЕ».  

Още за НепознатиТЕ

01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
15.07.2020
Непознатите изобретения - 7 еп., документална поредица

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg