Архив Отечествен фронт

Мартин Карбовски прекара часове наред в бункера на „Братя Галеви”

2 коментара

Мартин Карбовски влезе в имението на „братя Галеви” в с.Ресилово край Дупница и се поинтересува кои са тези хора, от къде са тръгнали, що за хора са, какво работят...

„Братя Галеви” разкриха, че известен политик е отишъл до имението им да ги моли за съдействие местните структури да гласуват за него

Тази събота 21 юни в първата серия от поредицата си за героите на нашето време социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще представи „братя Галеви” - Пламен и Ангел - най-спряганите от вестниците напоследък герои на нашето време.



Голяма част от материала в този филм не е монтирана – няма спестени въпроси или променени отговори. „Лишихме се почти от монтаж, защото така ще е най-коректно към зрителите и към хората, които снимахме.” – коментира Мартин Карбовски. - „Българското кино се задави от опити да прави филми за мутри. Тъпи филми за мутри, пълни с лошо заснети изнасилвания на едни и същи актриси.. Истината е, че не можеш да направиш филм за нещо, което го няма официално и което въобще, ама въобще не познаваш. От материала, който имахме, можехме да направим няколко филма – една комедия, един екшън или един филм за строителите на съвременна България. Ние обаче направихме нещо друго, направихме нещо невероятно – отидохме без готово мнение при тези хора. Дали те са мутри, добре облечени бизнесмени или чисти като сълзи предприемачи – това ние няма да ви кажем. Те са „братя Галеви”. Заради тях падат министри, те имат информация, която клати държавата, те са богати и за тях се разказват ужасни неща – включително и това, че са гонили да трепят журналисти по планините.”

Мартин Карбовски влезе в имението на „братя Галеви” в с.Ресилово край Дупница и се поинтересува кои са тези хора, от къде са тръгнали, що за хора са, какво работят и плачат ли „братя Галеви”.
„Ако очаквате филм за мутри – много ще се излъжете - в Дупница нито един човек не каза лоша дума за тях.” – разказва Мартин Карбовски. – „Журналистите често сме смешни в напъна си да закачаме етикети на хората. Но някои от нас се досещат, че митовете, които ни предлага медията, почти винаги са заради истината, която не иска да ни предложи. Ясно е, че тези двамата не са ангели! Но пък още по-смешни са хората, които очакват от журналистиката или от един филм да вкарат някого в затвора.

Следващият път отново гледайте как ние не говорим за тях – ние говорим с тях! Ние потърсихме някой, който да потвърди най-страшните истории за тия двама бизнесмени - не намерихме такъв човек в онзи град. Честно казано, не виждам къде е проблемът с „братя Галеви”! Ако вие не ни посочите проблем, ние как да ви го разкажем? Другата седмица пак. Героите на нашето време говорят само тук, в „Отечествен фронт” - коментират онова, което вие шушукате за тях.”

„Отечествен фронт”, събота, 21 юни 2008 г., 18:15 по Нова телевизия.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”