В програмата

„НепознатиТЕ” търсят истината за убийствата на Анна Политковская и Наталия Естемирова, тази неделя по bTV

• От 0/5

„Монолози за война”Тази неделя, 29 ноември от 12:00 часа, в поредицата „НепознатиТЕ” по bTV журналистът Георги Тошев ще се опита да разбере защо бяха убити руската журналистка Анна Политковская и правозащитничката Наталия Естемирова.
Във филма „Монолози за война” са включени редки кадри и интервюта с двете жертви на Руско-чеченския конфликт, както и с най-младата афганистанска депутатка Малалай Джоя, която е принудена през последните години да живее в нелегалност.

Анна Политковская


Колко струва днес цената на истината? От какво се страхуват политиците и има ли възмездие?, пита авторът на филма Георги Тошев. Заедно с оператора Румен Василев, продуцента Румяна Цанчева и режисьора на монтажа Елислава Абаджиева, те разказват историите на три жени избрали пред инстинкта си за самосъхранение, инстинктът на истината.

„Тези жени не се страхуват да търсят, намират и казват истината. Те са майки, приятелки, дъщери. Жени, които променят света около себе си”,
казва Тошев.
„Монолози за война”

Филмът е сниман почти четири години. В него участват сестрата на Политковская – Елена Кудимова, българската правозащитничка Марияна Кацарова, създател на наградата „Анна Политковская”, новинарят от Chanel 4 Джон Сноу и др.

„Монолози за война”


Във филма е включено и последното интервю на разстреляната през юли тази година правозащитничка Наталия Естемирова.
Кадри от това интервю на Георги Тошев са излъчени в новинарските емисии на 23 страни в света, ден след зловещото убийство. Във филма има още уникални архивни кадри от войната в Чечня и Афганистан, както и свидетелски показания на местни хора, предоставени от организацията RAW in WAR.

Още за НепознатиТЕ

01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
15.07.2020
Непознатите изобретения - 7 еп., документална поредица

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg