Актуално Други

Спряха телевизия Re:tv

Добави коментар

Собствениците на телевизия Re:tv прекратиха излъчването на канала в 22 часа на 28 ноември.

Собствениците на телевизия Re:tv, Иво Прокопиев, Светослав Божилов и Иван Кръстев, прекратиха излъчването на канала в 22 часа на 28 ноември. Решението е свързано с със свития рекламен пазар и световната финансова криза.

Спря телевизия RE:TV

"Със създаването на телевизията искахме да покажем няколко неща - че може да има прозрачна собственост и финансиране на медии в България, че и в българското общество има място за сериозна и независима телевизионна журналистика. Не успяхме. Телевизионният рекламен пазар не подкрепи нуждата от съществуването на подобна телевизия. В проекта до момента са инвестирани 9 млн. лева средства на дарители на фондация "Граждански медии", но тежката финансова криза направи финансирането на телевизията невъзможно за по-дълъг период по този начин" се посочва в декларация на медията.

Асен Григоров - RE:TV

Телевизия Re:tv започна да излъчва програмата си през месец май 2008г. Неин изпълнителен директор стана журналистът Асен Григоров, който преди да поеме канала беше продуцент на сутрешния блок на БНТ - "Денят започва".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър