bTV Документите

"Да имаш или да бъдеш" - филм посветен на 20-годишнината от 10 ноември

• От 0/5

bТV представи предпремиерно филма «Да имаш или да бъдеш», посветен на 20-годишнината от 10 ноември

Продуцентът Венелин Петков: «Филмът показва прехода през погледа на обикновения човек»

репортера на bTV Теодора ЕнчеваДен преди емблематичната дата 10 ноември bTV представи документалния филм „Да имаш или да бъдеш” на специална предпремиера в София. Филмът, посветен на 20-годишнината от демократичните промени у нас, дава старт на новия сезон на bTV Документите и ще бъде излъчен извънредно в праймтайма на bTV утре от 20:00 до 21:00 часа. Филмът е на репортера на bTV Теодора Енчева и оператора Добромир Иванов.

На предпремиерата, към която голям интерес проявиха студенти по „Педагогика на масовата и художествена комуникация” от Софийския университет, Теодора Енчева сподели: "Това са три истории на трима българи. Разказваме лични истории, защото преходът в България е личен. Много нелогично и несправедливо коментарите за тези 20 години бяха оставени на политиците. Всъщност в България трагедиите и радостите останаха лични, защото нямаше спойка между обществото и нацията. Те така и не се разбраха."

Главният редактор на «Новини и актуални предавания» на bTV Люба Ризова поздрави младата аудитория в залата, като заяви, че се радва на тяхното присъствие и че филмът ще им даде възможност да видят онова, което са чували от техни близки и роднини за годините на прехода.  

Продуцентът на рубриката Венелин Петков акцентира на това, че филмът показва прехода през погледа на обикновения човек. Всички филми от рубриката «bTV Документите» следват този подход, за да може зрителите да се идентифицират с героите и да преживяват техните тревоги и радости, отбеляза той.  

„Да имаш или да бъдеш” пречупва 20-те години на преход през личните истории на три основни персонажа, както и през техните субективни гледни точки за големите политически, икономически и социални промени, които оформиха битието на цяло поколение българи.

Още за bTV Документите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg