В програмата

Само в „Календар” – валидно пред съда медицинско свидетелство с невярно съдържание

• От 0/5

Само в „Календар” – как частен съдебен лекар издава валидно пред съда медицинско свидетелство с невярно съдържание

КалендарОбект на свидетелството за побой е съдия от върховния съд, който никога не е бил пребиван

Репортерът на „Нова ТВ” Васил Иванов, с помощта на скрита камера, накара  частен съдебен лекар да издаде валидно пред съда медицинско свидетелство с невярно съдържание
. Обект на свидетелството за побой е съдия от върховния съд, който никога не е бил пребиван... Междувременно, лекарят признава, че е помогна да бъде прикрито убийство.

Тази вечер „Календар” ще представи случая, който всъщност е продължение на излъчена преди време „Тема на Нова”. Главните герои са същите. Разследването показа как едно дело за сериозно престъпление може да отиде в кошчето, и то съвсем законно - като адвокатът на подсъдимия заведе дело срещу полицаите. След като свидетелите са напуснали полицията, обвиняемият и адвокатът му по свои си начини ги мотивират да се откажат от показанията. За да не ги обвинят обаче в лъжесвидетелстване, ги карат да заявят, че думите им са изтръгнати с бой при разпита. За целта се прилага медицинско свидетелство, което обикновено изготвят точно определени съдебни медици. И се съди полицая, разпитвал свидетеля. А осъдят ли го, това автоматично води до прекратяване на делото за тежкото престъпление.

Повече подробности - в „Темата на Нова” идната седмица.

Още за Календар

16:00
29.11.2020
Черно-бяло кино: Вечен календар - игрален филм /1966 г./, режисьор Петър Донев, в ролите: Маргарита Пехливанова, Иван Братанов, Илия Добрев, Стефан Мавродиев, Добромир Манев, Джоко Росич и др.

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg