В програмата

„НепознатиТЕ” тази неделя, 1 ноември от 12.00 часа по bTV

• От 0/5

“Ритъмът на живота” - Куба между бокса и танца в „НепознатиТЕ” по bTV

Две истории за Куба след революцията на Фидел Кастро ще разкаже за зрителите на „НепознатиТЕ” журналистът Георги Тошев във филма „Ритъмът на живота” тази неделя, 1 ноември от 12.00 часа по bTV.

„Ритъмът на живота”


Какво е общото между бокса и танца?
Може би ритъмът или умението да изживееш мига като последен.
 
За кубинците боксът и танцът са национално богатство. В тях се оглежда културата и традицията на един темпераментен народ.

„Ритъмът на живота”


Първата история от „Ритъмът на живота” представя живота на боксьора-легенда Хектор Винент, който е трикратен олимпийски шампион. За разлика от повечето си съотборници, които бягат в САЩ, Хектор остава в Куба, за да подготви бъдещите шампиони на страната си.

Хектор или “черната пантера” както го наричат противниците му, ще разведе екипа из родния си град и ще го запознае с най-близките си хора, както и с новите шампиони от “Острова на свободата”.

„Ритъмът на живота”


Втората история от филма е посветена на съвременния танц. Георги Тошев ще срещне зрителите с някои от най-известните танцьори и хореографи в Хавана, ще влезе в студията и театрите, ще се разходи по улиците, където кубинците непрекъснато танцуват.

Оператор на филма е Румен Василев, продуцент Румяна Цанчева, а режисьор Мария Арангелова. “Ритъмът на живота” е монтиран от Кеворк Асланян, станал известен с филма „Дзифт” на режисьора Явор Гърдев.

Още за НепознатиТЕ

01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
15.07.2020
Непознатите изобретения - 7 еп., документална поредица

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg