Архив Отечествен фронт

„Отечествен фронт”, събота, 24 октомври 2009 г., 18:00 по Нова ТВ

Добави коментар

„Отечествен фронт” разказва историята на Ваня и Стоян, които са се обичали, имат и дъщеря - Нели, но днес домът им се е превърнал в бойно поле...
35-годишния Стоян„Отечествен фронт” разказва историята на 40-годишната Ваня и 35-годишния Стоян, които са се обичали, имат и дъщеря - Нели, но днес домът им  се е превърнал в бойно поле

Тази събота, 24 октомври социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва историята на 40-годишната Ваня и 35-годишния Стоян, които са се обичали, имат и дъщеря - Нели, но днес домът на добрите чувства и надежди се е превърнал в бойно поле, където само може да се събират труповете.

 Ваня от КлисураНа 9 февруари 2008 година Ваня от Клисура е залята с киселина.

„Отечествен фронт” я показа преди време. Пострадала е жестоко - сляпа е с едното око, напълно обезобразена.

За случилото се Ваня обвинява бившия си мъж Стоян, с когото има десетгодишен брак. „Ние работим така – рано или късно намираме длъжниците на истината.” – разказва Мартин Карбовски.

– „Днес говорим със Стоян – човекът, когото Ваня смята за поръчител на заливането ѝ с киселина. Често се чувстваме като военни кореспонденти и затова оставяме вълнението на вас. Как бихте постъпили вие на мястото на Стоян? Търсете истината – това е съдебният процес на зрителите! Търсете истината или поне търсете кой лъже по-малко!”

Днес говорим със Стоян „Отечествен фронт” намери Стоян в Карлово. Той е инвалид и се движи в количка. Прострелян е от испанските власти и е парализиран от кръста надолу. Преди това е прекарал три години в затвора в България.

По думите му проблемите им с Ваня започват след прибирането му от Испания. Още там той разбира, че тя имала любовник: „В това няма нищо лошо – аз съм вече инвалид и не мога да ѝ давам това, което съм ѝ давал преди!... Тя ми е изневерявала през тези десет-единайсет години, през които е била с мене. Карали сме се, били сме се...”

Ваня и Нели


Ваня и Стоян днес се обвиняват взаимно във всичко. „Беше болестно ревнив! Яла съм доста бой за десетте години брак с него.” – казва Ваня за бившия си съпруг и признава, че доста пъти е искала да го напусне, но не е имала кураж. Тя твърди, че съпругът ѝ е бандит и престъпник. „Аз на петата година разбрах, че тя е битова алкохоличка!... Тя беше една от най-леките жени в Сопот и Клисура!” – твърди Стоян – дори ни даде порно клипче за доказателство.

Стоян
Стоян твърди, че не е поръчал заливането ѝ с киселина: „Няма за какво да пратя човек! Нараняван съм от нея – не отричам!... Аз съм приел, че е курва, приел съм, че ми изневерява... За какво да търся да ѝ отмъщавам?” Той има логично криминално обяснение за това кой е залял жена му – забъркала се е в много сериозни неща: „Според моите източници – с наркотици и порно!... Няма случайни неща! В моите очи тя и да го заслужава, не заслужава тая жестокост!”

Една жена, обезобразена с киселина, без едно око твърди, че е поръчана от съпруга си, един мъж, който не е ангел със сигурност твърди, че същата била разпасана курва - това е вашият съдебен процес днес.” – коментира Мартин Карбовски. – „Две версии имаме – съдът на зрителите преценява коя е вярната. Първата версия е женската – той ме заля, защото е изрод. Неговата версия - нея я заляха, защото е курва и дилърка. Приказката днес не е за деца. Но децата ни други приказки явно няма да слушат...

Наоколо е България. Дяволът, лукавият, се е заселил дълбоко наоколо. Лесно беше да вземем само едната версия - тази на Ваня, да предизвикаме съчувствие у вас и да забравим. Търсихме другата страна в тази война. И се оказа, че никой не е невинен. И се оказа, че живеем на място, в което най-накрая трябва да дойде височайшият съд и да реши кой лъже и кой казва поне малко истина. Ние страна не взимаме. Знаем само за една объркана страна, с объркани хора, които живеят в грях и си причиняват злини. Вие сте съдът, съдът на зрителите! Каквото вие решите – това ще се случи. Защото друг съд няма – земният не работи, Божият идва твърде късно. Пазете си лицата!”

„Отечествен фронт”, събота, 24 октомври 2009 г., 18:00 по Нова телевизия
 



Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”